Grup de treball interministerial per avaluar com acollir refugiats ucraïnesos

Per ara i formalment no s’ha tramitat cap demanda de reagrupament familiar i sols hi ha la petició de l’Associació d’Ucraïnesos a Andorra perquè es busqui la fórmula de regularitzar les persones que arribin al Principat fugint de la guerra

Una família escapant d'Ucraïna.
Una família escapant d'Ucraïna. arxiu

El Govern ha constituït un grup de treball interministerial, liderat pels departaments d’Afers Exteriors i d’Interior, amb l’objectiu de treballar en l’establiment d’un marc legal per poder regularitzar, si escau, aquelles persones que eventualment arribin al Principat escapant de la guerra a Ucraïna. Per ara, segons que ha confirmat el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, no s’ha rebut cap demanda de reagrupament familiar.

El que sí que va transmetre la presidenta de l’Associació d’Ucraïnesos a Andorra, Anastasiia Kravets, aquest dimecres al cap de Govern, Xavier Espot, és la necessitat, justament, de poder regularitzar les persones que puguin arribar. De fet, ja n’hi ha algunes que ho han fet, inclòs menors que haurien de poder ser escolaritzats. Segons Rossell, el grup “analitzarà què és el que es pot fer i fins on podem arribar i fins on no podem arribar”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending