Grup de suport a Andorra per un candidat a les presidencials franceses

'L'Andorre avec Mélenchon' fa costat al polític d'esquerra que s'ha marcat el repte de passar a la segona volta en la seva tercera participació en uns comicis

Jean-Luc Mélenchon.
Jean-Luc Mélenchon.

'L'Andorre avec Mélenchon' és el nom d'un grup que dona suport al candidat a les eleccions presidencials franceses. Amb presència a les xarxes socials, exposen el programa del veterà polític de 70 anys, que es presenta per tercera vegada als comicis. Amb Jean-Luc Mélenchon hi ha cinc candidats més d'esquerra però ara mateix és el més ben situat.

’El fenomen Mélenchon s’explica pel vot útil. El seus exabruptes  demagògics i el seu histrionisme contrasten amb les seves dots d'orador i l'experiència. Li encanta debatre i polemitzar. No deixa ningú indiferent ja siguin detractors o partidaris. És un fill de pieds-noirs -colons europeus que van marxar d'Algèria entre els anys 1959 i 1960-, i amb un avi de Múrcia.

Amb 17 anys es va enganxar al Maig del 1968 i va militar a l'Organització Comunista Internacional, un partit troskista. Ha treballat de professor i de periodista i l'any 1975 es va integrar al Partit Socialista amb el que arribaria a ser ministre sota el govern de Lionel Jospin.

El seu idili amb els socialistes es va trencar el 2005 i va fundar el Front d'Esquerra. Es va presentar a les presidencials del 2012 i va ser quart. El 2017 torna a ser candidat amb la França Insubmisa. Ara ho fa amb la Unió Popular i amb l'esperança de passar a la segona volta. Els seus grans rivals són Marine Le Pen amb un missatge més moderat i Éric Zemmour amb crítiques a la immigració, tots dos des de la dreta.

melenchon0Aokg1a
Logo de la Unió Popular d'Andorra

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending