Govern presenta al Banc Europeu d’Inversions els projectes pels quals demana finançament

Ramon Lladós, Landry Riba i David Forné s’han reunit amb representants de l’entitat i els han posat sobre la taula infraestructures vinculades a la sobirania energètica i a la mobilitat interna sostenible que podrien rebre diners en “condicions avantatjoses”

Una de les reunions amb representants del Banc Europeu d'Inversions.
Una de les reunions amb representants del Banc Europeu d'Inversions. SFGA

El ministre de Finances, Ramon Lladós; el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba; i el secretari d’Estat de Transició energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, han mantingut aquest dilluns trobades amb representants del Banc Europeu d’Inversions (BEI). Les reunions s’emmarquen en la primera visita tècnica que fa una delegació de l’entitat, amb la qual es té un acord a través del qual Govern podria accedir a mecanismes de finançament de l’entitat, vinculada a la Unió Europea.

A través d’un comunicat, des de l’executiu s’ha volgut posar en relleu que el desplaçament dels membres del BEI suposa “un avenç important” per al país i “consolida la imatge” de cara també a la recta final de les negociacions per assolir un acord d’associació amb l’organisme comunitari. En la trobada, s’explica, s’han plantejat les prospeccions inicials en avantprojectes susceptibles de ser els primers a rebre inversió europea, principalment relacionats amb la millora de la sobirania energètica i de la mobilitat interna sostenible.

Si des de l’entitat europea es dona el vistiplau, aquests projectes podrien gaudir del seu finançament. Aquest s’atorgaria “condicions avantatjoses”. Això és possible gràcies al fet que la junta de governadors del Banc Europeu d’Inversions va aprovar el 10 d’agost passat el nomenament d’Andorra com a país elegible per poder participar en aquests mecanismes, una voluntat que el Principat havia exposat el juny del 2020 amb la petició formal.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending