El govern espanyol proposa confinaments perimetrals a les comunitats per les festes de Nadal

Es faria l’excepció per permetre trobades familiars, però no pas per desplaçaments de tipus turístic, fet que podria perjudicar Andorra si no s’acaba acceptant l’equiparació a l’Alt Urgell

El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa.
El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa. MONCLOA

El govern espanyol plantejarà aquest dimecres a les diferents comunitats autònomes que durant les dates de Nadal es mantingui el confinament perimetral, amb una excepció: els viatges que siguin per reunir-se amb la família. És la proposta que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, intentarà consensuar en el marc del consell interterritorial de cara a les festes i que, de facto, impediria els viatges turístics, amb l’efecte que podria tenir sobre Andorra tret que s’acabi acceptant l’equiparació entre el Principat i l’Alt Urgell.

Segons ha publicat el diari El País i recullen altres mitjans del país veí del sud, l’executiu central vol tancar amb les diferents comunitats autònomes les mesures amb les quals se celebraran les festes nadalenques. I, entre elles, es contempla la possibilitat de mantenir els confinaments perimetrals existents a molts territoris, entre els quals Catalunya. Això sí, es permetrien els desplaçament en cas d’anar a reunions familiars, però res més.

És a dir, es podria canviar de comunitat per passar les festes amb els parents, però, en canvi, no pas per passar els dies festius, per exemple, a una casa rural amb amics o altres activitats de caràcter turístic. . De retruc, això podria suposar que no es pogués venir a Andorra, a l’espera de quina sigui la decisió de la Generalitat sobre la petició d’equiparar el Principat amb l’Alt Urgell.

Una resolució que podria valorar-se aquest dijous en la nova reunió del Procicat, que també tindrà sobre la taula el vistiplau o no al salt al segon tram de la desescalada, que s’hauria de produir el dilluns. Ara bé, ara mateix no està clar que l’òrgan acabi validant aquest canvi de fase, ja que en els darrers dos dies les dades epidemiològiques han registrat un empitjorament. En concret, la taxa de reproducció ha tornat a créixer i ara se situa a Catalunya en 0,89. Cal recordar que una de les condicions per saltar de tram és que aquesta dada estigui per sota de 0,90.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending