Govern i comú d’Encamp, a favor de la gratuïtat del túnel d’Envalira

Andorra la Vella ha demanat l’alliberament del peatge mentre no hi hagi oberta la frontera espanyola per afavorir també el comerç de les parròquies centrals

El ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, i la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, durant la compareixença.
El ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, i la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, durant la compareixença. Toni Solanelles

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, en nom del Govern, i la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, s’han mostrat a favor de decretar la gratuïtat del túnel d’Envalira, mesura que ha sol·licitat el comú d’Andorra la Vella, però no obstant això un i l’altra han recordat que en tractar-se d’una infraestructura en concessió hi ha interessos privats que s’han de tenir en compte.

El comú de la capital, recollint el neguit de comerciants del centre de la parròquia, haurien demanat a l’executiu que es pugui decretar la gratuïtat del peatge de la infraestructura que porta cap a França per tal d’afavorir que més vehicles que no pas els que ho farien puguin accedir a les parròquies centrals i així ‘alimentar’ també el comerç del centre del país.

Una imatge d'arxiu de la zona de peatge del túnel d'Envalira.

Relacionat

El comú d’Andorra la Vella demanarà a Govern que el túnel d’Envalira sigui gratuït

Rossell ha assegurat que la petició “és una bona iniciativa” però ha recordat que “hi ha interessos privats” pel mig i, per tant, cal “arribar a un acord amb la concessionària”. Mas ha mantingut en certa manera el mateix fil argumental, però també ha assegurat que en el cas que l’entesa amb la concessionària fos possible, el comú d’Encamp no s’hi oposaria pas, més aviat el contrari.

Mas ha recordat que amb les mesures restrictives que el coronavirus obliga a imposar ara per ara “hi haurà un moment que els aforaments no podran absorbir tots aquests visitants” i, en conseqüència, no estaria gens malament que hi hagi una part dels francesos que accedeixen al Principat “puguin baixar” cap al centre. “Hem de parlar en clau de país”, ha afirmat la cònsol, que hi ha afegit que la Covid-19 “ha provocat una crisi econòmica i s’ha de pensar i tenir en compte tot el país”.

Comentaris (1)

Trending