El comú d’Andorra la Vella demanarà a Govern que el túnel d’Envalira sigui gratuït

La junta de govern de la corporació considera que mentre no sigui efectiva l’obertura de la frontera espanyola s’ha de dur a terme una acció per afavorir el comerç de tot el país

Una imatge d'arxiu de la zona de peatge del túnel d'Envalira.
Una imatge d'arxiu de la zona de peatge del túnel d'Envalira. ARXIU

El comú d’Andorra la Vella demanarà al Govern que declari la gratuïtat del túnel d’Envalira per a totes les persones que vulguin accedir al país a partir de dijous de la setmana que ve. La junta de govern de la corporació havia de perfilar aquest matí una missiva que vol enviar al cap de l’executiu, Xavier Espot, reclamant una acció, per a la qual està disposada a contribuir financerament, que pugui beneficiar el teixit empresarial de tot el país.

El comú de la capital considera que mentre no s’obri de manera efectiva la frontera hispanoandorrana i l’únic punt d’entrada real al país sigui el Pas de la Casa, cal adoptar mecanismes que serveixin per reactivar el conjunt del país. En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que la corporació també serà proactiva en reclamar mesures o fins i tot impulsar-les directament quan s’obri el pas pel riu Runer.

Segons que ha sabut l’Altaveu, hi hauria algunes maniobres a l’entorn de dirigents polítics i molt enclavats també a Encamp i al Pas de la Casa que no han agradat gens ni mica. D’aquí que, “vetllant pel comerç de la parròquia i en general pel teixit empresarial d’Andorra la Vella i mentre no es pugui obrir la frontera espanyola” se sol·licitarà que es consideri gratuït per als visitants el peatge del túnel d’Envalira.

Molt probablement se sol·licitarà que la mesura s’activi dijous de la setmana vinent, encarat al que serà el primer cap de setmana de desconfinament pràcticament total. El comú de la capital està disposat a sufragar almenys parcialment el cost que suposi aixecar les barreres, que si es considera oportú es podrien tornar a abaixar quan l’arribada a Andorra sigui efectiva pel cantó espanyol.

Comentaris (7)

Trending