Govern atribueix les restriccions als viatgers d'Andorra a les distorsions de les dades

Consideren que es tenen en compte les xifres sobre 100.000 casos i s'envia una fitxa als ministeris d'Exteriors que s'actualitza cada dia

Edifici de Govern a Prat de la Creu.
Edifici de Govern a Prat de la Creu. Altaveu

El ministeri d'Afers Exteriors enviar una fitxa actualitzada diàriament prop dels ministeris homòlegs amb informació sobre la situació sanitària a Andorra. El Govern atribueix les restriccions als viatgers del Principat perquè es tenen en compte les xifres sobre els 100.000 casos i, es considera que per a Andorra, això són dades distorsionades. A la fitxa Se'ls explica que aquí hi ha molt cribratge, que per tant es diagnostiquen molts casos assimptomàtics.

Des de Govern també es fa especial èmfasi en què qualsevol persona que vulgui viatjar a l'estranger, faci la consulta sobre els requisits específics que necessita per poder anar-hi: (PCR, test serològic, quarantena, etc).

Hi ha viatgers que truquen al ministeri d'Exteriors per tenir aquesta informació, però és el país de destí qui l'ha de donar. A partir d'aquest dissabte hi ha restriccions en un país com el Regne Unit.

Al ministeri hi ha un llistat que s'actualitza constantment en funció de les informacions que es reben. A més del Regne Unit hi ha restriccions actualment a Finlàndia mentre que Dinamarca recomana no fer viatges a Andorra. França, per la seva part, recorda que hi ha rebrots al Principat i que cal informar-se abans d'efectuar el desplaçament. Suïssa, per la seva part, no tanca la porta a fer controls si s'arriba a aquell país.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending