Govern admet que la llei de l’FMI és millorable però defensa que els defectes “no la posen en dubte”

Jover ha demanat als grups parlamentaris que agilitzin la tramitació final del text per poder-lo votar dilluns i que estigui ja en vigor quan se celebri, el 16 d’octubre, l’assemblea de l’organisme

Seu de l'FMI.
Seu de l'FMI. ARXIU

El Govern ha admès que “hi ha aspectes que es podrien millorar” en el projecte de llei d’adhesió al Fons Monetari Internacional. Tot i això, també es defensa que les crítiques fetes pels serveis jurídics del Consell General “no posen en dubte” el text que, ha admès, interessa que s’aprovi abans del previst. El portaveu, Eric Jover, ha explicat que “jo mateix ho he demanat als grups”, ja que d’aquesta forma es podria entrar ja en l’organisme dins la circumscripció que es desitja, juntament amb Bèlgica, Holanda i Luxemburg.

Jover no ha negat que el projecte legislatiu, tal com quedava de manifest en l’informe dels serveis jurídics del parlament, presentava diverses incorreccions que, però, ha atribuït al fet que “el mateix FMI té una plantilla que ja marca com ha de ser la llei i dona poc joc a interpretacions”. El que es va fer des del Govern, ha indicat, va ser “donar-li forma i adequar-la a Andorra”.

Si la llei no es vota dilluns, Andorra haurà d'esperar per entrar a la circumscripció on vol quedar enquadrada, amb Bèlgica, Luxemburg i Holanda

Aquest treball, però, no va ser del tot acurat i això ho ha admès Jover. “Cert que hi ha aspectes que es podrien millorar i que es fan propostes per fer-ho però en cap cas posen en dubte la llei”, ha afirmat. Caldrà veure ara si el treball en comissió, que ha finalitzat aquest dimecres, permet solucionar totes aquestes deficiències, tot i haver hagut de de treballar contrarellotge.

Jover ha admès que “jo mateix he contactat amb els grups” per demanar-los que agilitzin la tramitació i que s’intenti que la llei pugui votar-se el dilluns i no el dijous, com estava previst en un principi. El motiu? Que sigui publicada al BOPA, amb la pertinent sanció dels Coprínceps, abans del 16 d’octubre, quan s’ha de celebrar l’assemblea general de l’FMI. Això permetria que Andorra ja fos membre de ple dret i pogués sol·licitar la seva inscripció en la circumscripció que es vol, la formada també per Bèlgica, Luxemburg i Holanda. En cas contrari, tocaria esperar dos anys.

El projecte de llei d'adhesió a l'FMI s'està tramitant al Consell General.

Relacionat

Toc d’atenció jurídic del Consell al Govern per la inconcreció de la llei de l’FMI

Als grups els he explicat aquesta problemàtica i els he demanat si poden considerar proposar un avenç del Consell al dilluns per entrar en terminis i no haver d’esperar dos anys a poder entrar a la circumscripció”, ha comentat el portaveu, que ha recordat que el temps de tramitació del text s’ha allargat per les pròrrogues demanades des de l’oposició socialdemòcrata.

Comentaris

Trending