La Generalitat vol obrir una delegació al Principat

Un acord entre tots dos executius permetrà que les empreses andorranes puguin fer servir la xarxa d’oficines de promoció que el govern de Catalunya té desplegada a més de 40 països

La delegació de la Generalitat ha visitat abans de marxar l'església de Santa Coloma.
La delegació de la Generalitat ha visitat abans de marxar l'església de Santa Coloma. SFGA/ C.ESTEVE

La Generalitat de Catalunya obrirà una delegació oficial a Andorra. Així ho ha anunciat el seu president, Pere Aragonés, durant la visita oficial al Principat. La decisió, que ha estat valorada de forma positiva pel cap de Govern, Xavier Espot, està ara pendent de l’encaix en els ordenaments jurídics respectius. A banda, el mandatari ha anunciat que, properament, els empresaris del país podran tenir accés a la xarxa d’oficines de promoció desplegada internacionalment per l’executiu català.

Aragonés ha transmès la intenció del seu govern, tot posant en relleu que “si amb un Estat hem de tenir una relació especial, aquest és Andorra”. Així, ha recordat “els vincles i els llaços que hi ha entre tots dos països”. El president de la Generalitat s’ha mostrat convençut que la delegació “servirà per enfortir el treball compartit que ja tenim entre nosaltres o en àmbits om ara la Comunitat de Treball dels Pirineus o altres projectes europeus”.

La notícia ha estat ben rebuda per Espot. “Pot ser una bona iniciativa per aprofundir en aspectes o fòrums en els quals ja col·laborem”, ha comentat. A la vegada, s’entén que ajudarà a “impulsar les nostres excel·lents relacions de veïnatge i les sinergies allà on ens relacionem amb altres països o regions”.

Espot i Aragonés han coincidit en la necessitat de blindar jurídicament aquesta iniciativa. El president català ha apuntat que “hem de mirar l’encaix en l’àmbit de la normativa andorrana i catalana”. Per la seva banda, el cap de Govern ha remarcat que “això s’ha de fer bé i estem d’acord a seguir els procediments dels respectius ordenaments”.

Per altra banda, també s’ha posat en relleu que en les pròximes setmanes s’ha de tancar un acord de col·laboració en l’àmbit econòmic. En concret, la possibilitat que empreses andorranes puguin fer servir la xarxa d’oficines de promoció que la Generalitat ha desplegat internacionalment. Aragonés ha recordat que “en tenim més de 40 repartides per tot el món”.

Des del govern català s’entén que aquesta iniciativa serà beneficiosa per a totes dues parts. “Les posem a disposició d’Andorra perquè les inversions que es puguin fer també tindran efectes positius a Catalunya, ja que totes dues economies estan molt relacionades i, també, hi ha treballadors catalans al Principat”.

Comentaris (13)

Trending