La representant de l'ONU per als infants elogia les polítiques andorranes sobre la matèria

Les dues parts també han tractat tot el procediment d'acollida i integració dels nens i nenes ucraïnesos que ha arribat al país fugint de la guerra

Virginia Gamba i Maria Ubach en la trobada que han mantingut.
Virginia Gamba i Maria Ubach en la trobada que han mantingut.

Visita institucional de la representant del secretari general de les Nacions Unides per als infants i els conflictes armats, Virginia Gamba, al Principat on, a través de reunions amb diferents ministres, s'ha informat de les diferents polítiques que hi ha al país de protecció dels infants i tots els protocols activats per l'arribada de les persones desplaçades pel conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna i on també hi ha nens i nenes.

D'aquesta manera, Gamba, en el transcurs de la seva primera visita al país, ha elogiat les polítiques del Principat en aquest àmbit. En aquest sentit, ha conegut de primera mà quines són i, en cas de veure la seva practicitat, "es poden exportar a altres països com a model de bona praxi".

Dins de la trobada també s’ha contemplat la possibilitat d’ampliar la col·laboració que actualment existeix. En aquest sentit, la ministra d’afers Social, Maria Ubach, ha indicat que, des del 2007, anualment s’hi destinen 25.000 euros i, ara, des del ministeri es vol augmentar aquesta  cooperació a través de les "bones pràctiques" i que podrien "inspirar els plans d'acció que ha de dur a terme aquesta oficina als països que estan vivint un conflicte i on s'ha de protegir els infants".  Com a exemple ha posat la posada a disposició de famílies i nens d'un número de telèfon o els protocols d'infants que tenen dificultats a les escoles i que es podrien replicar en altres indrets.

52112025943 63317ebe20 o
 

A més, i amb la voluntat de crear més sinergies, Gamba també s'ha trobat la ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, i la d'Afers Socials, Joventut i Igualtat, Judith Pallarés, que li han fet han exposat les accions que es desenvolupen des de les seves respectives carteres.

La guerra d’Ucraïna tampoc ha faltat en la trobada. De fet, Gamba ha felicitat Andorra perquè “hi hagi protocols i iniciatives on no es tracti aquestes persones com problemes, sinó que se'ls incorpori i se'ls doni un espai que comprengui els seus problemes i traumes i se'ls ajudi”. “El que està fent a Andorra és molt encomiable i es podria convertir en millors pràctiques per a altres països”, ha assegurat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending