França continua cobrant impostos a funcionaris seus a Andorra tot i el conveni de no doble imposició

Tot i dependre de l'administració francesa tenen la residència fiscal al Principat, i consideren que no se'ls ha d'aplicar una retenció en la nòmina

Comentaris

Una gran part dels funcionaris són docents del sistema educatiu francès.
Una gran part dels funcionaris són docents del sistema educatiu francès. Toni Solanelles

Funcionaris francesos que treballen a Andorra continuen pagant impostos als dos països malgrat el conveni de no doble imposició entre els dos països. Tot i les reiterades queixes, l’administració francesa els aplica el ‘retenu à la source’, i consideren que no l’haurien de pagar ja que la seva residència fiscal és a Andorra.

Els funcionaris reclamen a l’administració francesa que els retorni els diners que en alguns casos suposen quantitats per sobre dels 5.000 o 6.000 euros.  Per això han enviat a la direcció francesa dels impostos tota la documentació que acredita que són residents fiscals al país amb un certificat del departament de Tributs. També han adjuntat, quan s’escau, un certificat de nacionalitat andorrana i una fotocòpia del passaport així com el text del conveni de no boble imposició.

El conveni de no doble imposició amb França va ser el primer que va signar el Govern tot i que va trigar dos anys a entrar en vigor. Des d’aleshores que els funcionaris han fet gestions amb l’administració francesa per recuperar els diners ja que no consideren que els haurien d’haver retingut.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending