Front comú d'Andorra, San Marino i Mònaco per les negociacions amb la Unió Europea

L'accés al mercat de la UE de serveis bancaris i financers, l'establiment de persones i el moviment de treballadors han estat debatuts aquest divendres en una reunió de les tres delegacions

Les tres delegacions s'han reunit aquest divendres a San Marino.
Les tres delegacions s'han reunit aquest divendres a San Marino. STERI SAN MARINO

Les delegacions d’Andorra, Mònaco i San Marino han celebrat aquest divendres per adoptar una estratègia comuna a la vista de les properes sessions de negociació de l'Acord d'associació amb la Unió Europea (UE). La trobada s'ha fet al Centre de Congressos del Kursaal de San Marino.

La reunió ha representat una oportunitat per actualitzar els avenços de les negociacions respectives en aquesta fase més recent, que necessàriament s’ha vist afectada per l’impacte de la pandèmia de coronavirus. Les tres delegacions han debatut els principals temes de les negociacions en curs i els aspectes més sensibles, de cara a la seva discussió quan es reprenguin les sessions de negociació de manera presencial en format multilateral.

Les delegacions també han avaluat l'oportunitat d'iniciatives conjuntes en negociacions i una possible extensió de les oportunitats de col·laboració amb els països membres. "La reunió ha estat una oportunitat per retrobar-nos en un format trilateral després de diversos mesos i fer un balanç de la situació ", de les negociacions", ha dit el secretari d'Estat de San Marino, Luca Beccari. "El treball s'ha centrat en quins són els principals problemes: l'accés al mercat de la UE de serveis bancaris i financers, l'establiment de persones i el moviment de treballadors. Estem segurs que aviat podrem reprendre el debat sobre aquestes qüestions també amb la delegació de la Unió Europea, per tal de trobar una solució mútuament satisfactòria ".

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending