França aprova les TMA però no accepta els tests d'antígens per entrar al país

L'ambaixada francesa ha informat de la decisió per mitjà de les xarxes socials i posa fi a uns dies de confusió i de desconcert

Sanitaris fent una prova a l''stop lab' de Prat de la Creu.
Sanitaris fent una prova a l''stop lab' de Prat de la Creu. Toni Solanelles

L'ambaixada de França ha informat per mitjà de les xarxes socials que s'autoritza les TMA per entrar al país però no s'accepten els tests d'antígens. Així, la TMA s'afegeix a les PCR fetes un mínim de 72 hores abans de creuar la frontera. La mesura s'aplica a partir dels 11 anys.

L'anunci de l'ambaixada arriba després d'uns dies de confusió per l'anunci, divendres passat, per part del primer ministre francès Jean Castex de noves restriccions per frenar l'expansió de la pandèmia del coronavirus amb l'arribada de noves soques, com la britànica. Tot i la presentació a la frontera d'un test negatiu, els residents andorrans només poden accedir a la regió d'Occitània i per causes ben justificades com una visita mèdica o a familiars o motius escolars.

El nombre de nous casos detectats s'estabilitzen entre 30 i 40 diaris.

Relacionat

El reconeixement de la TMA per entrar a França és a tocar; el test d’antígens és més difícil

La mesura també afectarà l'arribada de visitants francesos. Els 90% dels comerços del Pas de la Casa han tancat de manera temporal a l'espera que s'aixequin les restriccions. Els dos darrers caps de setmana l'afluèncua de compradors ha estat massiva, en part per la possibilitat que s'anunciés un tercer confinament.

Comentaris (1)

Trending