França aplica la tolerància zero a l’assetjament moral per aparcar l’exambaixadora a Andorra

El ministeri d'Europa i Afers Exteriors ha destituït Jocelyne Caballero del seu càrrec a la representació diplomàtica del Togo per uns fets que ja s'havien denunciat des del Principat

Comentaris

Jocelyne Caballero.
Jocelyne Caballero. Altaveu

L'exambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero ha deixat el seu càrrec actual al Togo i des de finals de juliol està a París. Ella i el primer secretari de la representació diplomàtica van ser cessats en les seves funcions després que Kareen Rispal, la directora de la inspecció general dels afers estrangers, comprovés el mes de maig sobre el terreny que hi havia indicis d'assetjament moral en el treball amb entrevistes a funcionaris. El ministeri d'Europa i Afers Exteriors nomenará ben aviat els seus substituts.

Les primeres denúncies al Quai d'Orsay -seu del ministeri francès d'Exteriors- van arribar precisament des d'Andorra però no van prosperar per dos motius: el primer va ser el relleu imminent de Jocelyne Caballero per Jean-Claude Tribolet i l'altre que l'assetjament moral a França és un tema pel qual, sovint, es passa de puntetes.

Així per a que un mitjà de comunicació se'n faci ressò ha de ser de molta gravetat i molt contrastat. Fins i tot, el ministeri d'Europa i d'Exteriors en un breu comunicat es limita a explicar que "en tots els casos que li arriben, aplica un principi de tolerància zero en matèria d'assetjament moral a la feina". Sobre el futur del personal diplomàtic apartat de les seves funcions per aquests casos, el comunicat diu textualment que "no tenim comentaris a fer".

Habitualment, els sancionats acaben en un despatx del Quai d'Orsay però també s'han donat casos -pocs- que han tingut una promoció amb un bona ambaixada. Feia menys de dos anys que Caballero exercia les seves funcions al Togo ja que va ser nomenada el 15 de setembre del 2020. En unes declaracions al diari Africa Intelligence la diplomàtica, que no ha negat els fets, diu que és víctima d'una campanya de difamació i d'una conspiració. El que podria ser un afer de poca volada s'ha convertit en un problema per al president Emmanuel Macron que està en plena campanya d'enfortir relacions amb els països africans.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending