L’executiu descarta que un acord internacional sobre tributació mínima afecti Andorra

El ministre de Finances, Eric Jover, que celebra el text final de la llei espanyola contra el frau fiscal, remarca que la mesura impositiva s’aplicaria només a empreses amb grans volums de negoci, lluny de les existents al Principat

El president dels Estats Units, Joe Biden, és un dels impulsors de la proposta sobre tributació mínima.
El president dels Estats Units, Joe Biden, és un dels impulsors de la proposta sobre tributació mínima.

El portaveu del Govern, Eric Jover, ha celebrat que el congrés espanyol hagi mantingut el text original de la llei contra el frau fiscal i, per tant, el text no pugui ser la porta per tornar a considerar Andorra un paradís fiscal. A la vegada ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat davant la possibilitat que, internacionalment, es vulgui imposar un tipus mínim per l’impost de societats. En aquest sentit, ha recordat que aquesta mesura s’aplicaria sobretot a grans empreses i, per tant, no hauria d’afectar les del Principat.

Preguntat sobre el projecte legislatiu validat al congrés dels disputats espanyols, que durant mesos ha generat inquietud davant una esmena d’Esquerra Republicana (ERC) que podia obrir la possibilitat que el Principat acabés en una llista de jurisdiccions amb “baixa tributació” i, també, les declaracions efectuades per alguns dirigents d’Unidas Podemos, Jover ha considerat “positiu” que es mantingui el redactat inicial. Tot i això, ha recordat que la llei encara ha de passar pel Senat. Per a Jover, tal com ha quedat negre sobre blanc “si hi ha un CDI signat, aquesta legislació no ens afectaria”.

Una reunió de la comissió d'Hisenda del congrés de diputats.

Relacionat

El congrés aprova la llei del frau fiscal però sense considerar Andorra un paradís

El ministre de Finances també s’ha referit a la corrent internacional que vol impulsar la possibilitat d’establir un tipus mínim intern per a determinades figures tributàries. Entre elles, l’impost de societats, amb un ball de xifres: 15 o 21%. En tot cas, ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat.

“És un procés que està en marxa, però el que importa és que es treballa perquè aquesta imposició tingui una afectació a empreses d’un volum important”, ha recordat, tot posant el focus que s’ha parlat de 750 milions d’euros de xifra de negoci. Per tant, “seria un límit molt superior al de les empreses que tenim al país”. Així doncs, ha afirmat que “encara que s’acabés tancant, no tindria efecte directe sobre Andorra”.

Comentaris

Trending