Europa deixa clar que mai acceptarà un acord d’associació amb tot el que Andorra vol consolidar

El vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, ha exposat que són unes negociacions que duren perquè “una entesa d'aquestes característiques ha de reflectir un terreny de compromís mutu”

Comentaris

El vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, durant la conferència.
El vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, durant la conferència.

El vicepresident de la Comissió Europea (CE), Margaritis Schinas, ha parlat de l’acord d’associació que Andorra, Mònaco i San Marino amb la UE. Ha explicat que són “unes negociacions que duren i si no s’han conclòs és perquè una entesa d’aquestes característiques  ha de reflectir un terreny de compromís mutu”. Deixa clar que “Europa mai acceptarà tot el que aquests estats volen consolidar”. Ho ha dit en el marc en un acte a la CIDOB-Barcelona.

Andorra continua les negociacions de l’acord d’associació amb la Unió Europea amb la voluntat de poder tancar-lo en el darrer tram d’aquest 2023 en el marc de la presidència d’Espanya del Consell de la UE. Aquest dijous, el vicepresident de la CE, Margaritis Schinas, ha explicat que les converses continuen i no s’han tancat perquè “una entesa entre Europa i aquests estats ha de reflectir un terreny de compromís mutu i “Europa mai acceptarà tot el que aquests estats volen consolidar”. Considera que si vol associar-se amb la Unió Europea s’han de revisar certs aspectes. Cal recordar que entre les línies vermelles el Govern vol mantenir el monopoli d’Andorra Telecom o com a mínim hi hagi poques renúncies.

Una imatge de l'oficina comercial d'Andorra Telecom.

Relacionat

Andorra demanarà a la UE condicions ‘draconianes’ en comunicacions per salvar Andorra Telecom

Schinas remarca que abans de rebre nous membres, la Unió Europea “ha d’ordenar la casa” amb debats i reformes sobre les institucions europees i si es pot treballar amb un Parlament Europeu amb més de 1.000 diputats. Cal tenir en compte que Andorra, Mònaco i San Marino no busquen ser membres de ple dret sinó un acord d’associació.

Landry Riba reunit a Madrid amb el seu homòleg espanyol Pascual Navarro.

Relacionat

El calendari de l’acord amb la UE: referèndum a final del 2024 i entrada en vigor el gener del 2025

La voluntat del Govern és poder celebrar el referèndum per validar el text davant la població a finals del 2024 i que pugui entrar en vigor el gener del 2025. En el pacte d’Estat, recordar que no hi són Concòrdia, Andorra Endavant ni Liberals.

Etiquetes

Comentaris (25)

Trending