Espot felicita Joe Biden per la seva victòria a les presidencials dels Estats Units

La classe política andorrana confia que el canvi d’inquilí a la Casa Blanca permeti mantenir bones relacions entre els dos països i es destaca el canvi “progressista” i el retorn a l’acord de París contra el canvi climàtic

Biden i Harris celebren la victòria.
Biden i Harris celebren la victòria.

La classe política andorrana ha volgut felicitar Joe Biden després de confirmar-se la seva victòria en les eleccions a la presidència dels Estats Units celebrades el passat dimarts. El cap de Govern, Xavier Espot, ha fet una piulada on també expressa el desig de mantenir “l’excel·lent col·laboració” amb el país americà. Altres formacions, com ara PS o Liberals també han enviat els seus missatges de reconeixement cap al futur inquilí de la Casa Blanca.

Aquest matí, Espot ha fet una piulada a Twitter on felicita “el president electe Joe Biden i a la vicepresidenta electa Kamala Harris”. A la vegada, remarca que “Andorra desitja seguir reforçant els lligams d’amistat i l’excel·lent col·laboració amb els Estat Units”.

Per la seva banda, el PS, des del seu compte oficial, ha emprat l’anglès i ha compartit la piulada en la qual el mateix Biden oficialitza la proclamació de la victòria. “Welcome back America”, indica per després expressar les felicitacions als escollits com a president i vicepresidenta dels Estats Units.

Des de Liberals, qui ha volgut enviar el missatge de reconeixement a Biden i Harris ha estat el conseller general Marc Magallon. “Felicitar a la parella recent electa (...) com a president i vicepresidenta dels Estats Units”, ha piulat, a la vegada que ha recordat que “han estat quatre dies de recomptes que han tingut pendents al món”. A la vegada, remarca que “ens cal entesa i prosperitat entre USA i UE”.

Des de Progressistes-SDP, han volgut destacar que “els Estats Units tindran una presidència que encara valors progressistes en l’àmbit dels drets de les persones, la defensa de la sostenibilitat del medi ambient i la sanitat i l’educació per a tothom”. El seu màxim dirigent, Jaume Bartumeu, ha aprofitat també per compartir una piulada de François Hollande tot felicitant-se especialment per l’anunci que Biden tornarà a acceptar els acords de París contra el canvi climàtic.   

Comentaris (2)

Trending