Espot exposa a la Unesco la candidatura d’Andorra com a reserva de la Biosfera

El cap de Govern s’ha reunit amb la directora general, Audrey Azoulay, amb qui ha parlat també de la pròxima Conferència General, que girarà al voltant de la intel·ligència artificial i la ciència oberta

Espot i Azoulay, a la seva trobada a la UNESCO
Espot i Azoulay, a la seva trobada a la UNESCO Govern d'Andorra

El cap de Govern, Xavier Espot, ha exposat a la directora general de la UNESCO, Audrey Azoulay, el projecte d’Andorra per esdevenir el primer país considerat de forma íntegra reserva de la biosfera. Ambdós mandataris s’han trobat avui a la seu de l’entitat a París per tractar també els diferents temes que s’abordaran en la pròxima Conferència General, que tindrà lloc el mes de novembre i girarà al voltant de la intel·ligència artificial i la ciència oberta i en la qual el Principat participarà amb la ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva.

Espot ha explicat Azoulay que, per a Andorra, es tracta d’una oportunitat per posar en valor l’entorn natural del país i un compromís de preservació del medi ambient i d’aposta per la sostenibilitat. En aquest àmbit, ambdós mandataris han destacat la inscripció d’Ordino a la xarxa mundial de reserves de la biosfera del Programa MAB de la UNESCO, que va tenir lloc el passat mes d’octubre.

D’altra banda, també han tractat la presentació de la candidatura binacional Andorra/França de les Festes de l’Ós als Pirineus del passat mes de març i la voluntat de Govern per presentar altres candidatures, com la de Sant Julià de Lòria per ser inscrita a la xarxa de ciutats creatives de la UNESCO. S’ha comentat, a més, l’avançament de la candidatura transnacional entre Andorra, França i Espanya sobre els testimonis materials de la construcció del Principat. Espot ha volgut destacar que aquest, junt a altres projectes, posen en valor el patrimoni cultural i els signes d’identitat del país.

En la seva visita a París, Espot també s’ha reunit amb la secretaria general de la Francofonia, Louise Mushikiwabo, amb qui ha tractat temes com la igualtat de gènere entre dones i homes o la participació ciutadana. A més, Espot ha aprofitat per informar Mushikiwabo de la contribució d’Andorra de 15.000 euros al projecte de cooperació internacional francòfon i de 20.000 euros al Fons “La Francofonia amb elles”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending