Espot es reuneix amb el president de l’Assemblea General de les Nacions Unides

Durant la visita a Nova York, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat en la reunió d’Alt Nivell de Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes, organitzada per Kirguizistan

Xavier Espot amb el president de  l’Assemblea General de les Nacions Unides, Csaba Kőrösi
Xavier Espot amb el president de l’Assemblea General de les Nacions Unides, Csaba Kőrösi Govern d'Andorra

El cap de Govern, Xavier Espot, es va reunir aquest dilluns amb el nou president de la 77a sessió de l’Assemblea General de les Nacions Unides, Csaba Kőrösi, al qual ha felicitat per la temàtica escollida enguany, i que gira al voltant de la solidaritat, la sostenibilitat i la ciència. Emmarcada en aquesta visita a Nova York, la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat en la reunió d’Alt Nivell de Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes, organitzada per Kirguizistan.

Durant la trobada, Espot va voler compartir amb Kőrösi els reptes i les prioritats que Andorra considera que té en comú amb les Nacions Unides. Concretament, en els àmbits mediambientals i d’acció climàtica, d’educació i multilingüisme, d’igualtat de gènere o de protecció de la infància. El president, per la seva banda, va sol·licitar la col·laboració i participació del Principat en diferents reunions i cimeres, com ara, la Conferència de l’Aigua de les Nacions Unides, que es preveu que se celebri el març del 2023.

Per la seva banda, Ubach ha participat en la reunió d’Alt Nivell de Desenvolupament Sostenible de les Muntanyes, organitzada per Kirguizistan. Allà va voler expressar el compromís d’Andorra en la lluita contra el canvi climàtic, i va indicar els avenços amb recerca i innovació, que són fonamentals per preveure i avaluar els riscos naturals a les zones de muntanya. També ha remarcat la col·laboració transfronterera que s’està duent a Andorra en aquest àmbit, a través de la Comunitat de Treball dels Pirineus i més concretament, amb l’Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic.

La ministra ha reivindicat la importància del sector primera en la conservació dels ecosistemes de muntanya i del patrimoni cultural. També ha posat èmfasi en la prioritat d'implementar polítiques de sostenibilitat en la gestió turística. La titular d'Exteriors ha valorat el paper actiu d'Andorra, per visibilitat les conseqüències del canvi climàtic en les zones de muntanya. En aquest sentit, ha anunciat, que a la pròxima COP27, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, liderarà diversos esdeveniments d'Alt Nivell, en aquesta matèria.

Etiquetes

Comentaris

Trending