Espot i Castex mantindran una trobada dimecres que ve

El secretari d’Estat d’Afers Europeus s’ha reunit aquest dijous a París amb el seu homòleg francès per avançar alguns dels temes que hauran de tractar els dos primers mandataris i avaluar l’estat de les negociacions d’Andorra amb la UE

Comentaris

Landry Riba i Clément Beaune s'han trobat per primer cop, a París.
Landry Riba i Clément Beaune s'han trobat per primer cop, a París. SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, i el primer ministre francès i fins fa pocs mesos alcalde de Prada de Conflent, Jean Castex, es reuniran dimecres que ve a París. La data s’ha confirmat aquest dijous en el marc de la reunió que han mantingut el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, amb el secretari d’Estat encarregat dels afers europeus francès, Clément Beaune. Tots dos han intercanviat parers sobre l’acord d’associació entre Andorra i la Unió Europea i han tractat a l’avançada alguns dels temes que posaran sobre la taula Espot i Castex.

En aquesta primera trobada entre Riba i Beaune, els secretaris d’Estat han abordat la situació de les negociacions de l’Acord d’associació i el calendari de negociacions dels propers mesos. En aquest sentit, Riba ha subratllat la importància d’aquest acord, que permetrà la participació progressiva d’Andorra al mercat únic europeu, per poder diversificar l’economia andorrana.

En aquest sentit, Landry Riba ha transmès al seu homòleg que en el context actual de crisi sanitària, Andorra ha considerat oportú revisar les seves prioritats estratègiques per posar en marxa elements que reforcin la seva resiliència. Aquestes prioritats, englobades en el projecte de Govern Horitzó23, busquen la diversificació de mecanismes de finançament o l’actualització del marc de cooperació entre Andorra i la Unió Europea.

A més, els dos secretaris d’Estat també han centrat part de la reunió en els assumptes entre Andorra i França paral·lels a la negociació, en particular la represa dels intercanvis tècnics entre ambdós països per tractar les qüestions bilaterals que podrien veure’s afectades arran de l’acord. En el marc d'aquest desplaçament també s'ha mantingut una conversa amb l'ambaixador de la UE per AD, Didier Lenoir per parlar de l'estat d'avançament de les negociacions.

Etiquetes

Comentaris

Trending