Espanya no preveu ara per ara una mesura equivalent a la permesa per França

Malgrat que els contactes diplomàtics hi són sovintejats i fluids, no s’esperen canvis a curt termini malgrat la voluntat de les parts d’anar normalitzant la situació

Una imatge del punt fronterer hispano-andorrà.
Una imatge del punt fronterer hispano-andorrà. ARXIU

Espanya no preveu donar a Andorra un tracte equivalent al que França ja atorga des de l’11 de maig al Principat malgrat que les autoritats andorranes han preferit ser cauteloses i no executar-les fins a l’1 de juny.  L’Estat veí del sud no es planteja a molt curt termini introduir modificacions en la situació actual fronterera que manté amb Andorra, tot i que la voluntat de les parts és mirar de normalitzar la situació sempre fent prevaldre criteris sanitaris.

Fonts diplomàtiques espanyoles han explicat que l’equivalent al que està fent França, és a dir, incloure el Principat en el perímetre de cent quilòmetres pel qual hores d’ara els ciutadans francesos es poden moure, seria introduir, més o menys, Andorra en la zona del Pirineu i Aran per on es permet una mobilitat sense restriccions més enllà de les precaucions establertes per evitar la propagació del virus. Aquesta mesura, però, “no està contemplat hores d’ara”.

Una imatge del Pas de la Casa buit arran de l'esllavissada de la primavera de l'any passat.

Relacionat

Govern ultima el protocol per garantir una arribada ordenada de francesos a partir de l’1 de juny

Els contactes diplomàtics i d’altra índole entre Espanya i Andorra hi són, hi són sovintejats i fluids, com també passa amb França, però ara per ara no s’esperen canvis. Tot i això, les fonts consultades han indicat que com abans hi hagi modificacions “serà una bona senyal”. Però en principi fins al 7 de juny, data fins a la qual serà vigent l’actual estat d’alarma no es preveuen variacions, almenys no de significatives respecte de les fronteres.

Comentaris (3)

Trending