Espanya enviarà 20.000 vacunes més a Andorra

La ministra d'Exteriors, Maria Ubach, s'ha reunit aquest dimecres a Madrid amb el seu homòleg espanyol, José Manuel Albares

La ministra Maria Ubach a la seva arribada al ministeri d'Exteriors espanyol.
La ministra Maria Ubach a la seva arribada al ministeri d'Exteriors espanyol. SFGA

La ministra d'Exteriors, Maria Ubach, s'ha reunit aquest dimecres a Madrid amb el seu homòleg espanyol, José Manuel Albares, qui ha qualificat les relacions amb Andorra d'"excel·lents". Ha destacat el viatge dels reis al Principat i l'organització de la Cimera Iberoamericana. Ha anunciat que el govern espanyol enviarà 20.000 vacunes més de Pfizer contra la Covid. Posteriorment, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet ha dit que "s'han demanat per tenir reserves suficients per atendre la població que s'inscrigui a la plataforma de vacunació i per respondre a l'evolució de la pandèmia".

Ha indicat que el lliurament dels vaccins es farà en breu i que serà "en condicions similars" a les que van regir la remesa que Espanya ja va fer arribar a Andorra. Albares ha recordat els darrers capítols de les relacions entre els dos països com ara l'arribada a Andorra d'una delegació de l'Instituto Cervantes, o la pasada en marxa del sistema d'aproximació a l'aeroport d'Andorra-la Seu i ha avançat que fara una visita oficial al Principat. S'ha compromès a que el seu govern donarà el màxim suport a Andorra en la seva negociació per a l'Acord d'associació amb la Unió Europea (UE) aprofitant la presidència d'Espanya durant el segon semestre de l'any vinent.

Ubach, per la seva part, ha dit que era el primer contacte amb el ministre espanyol, i ha posat en relleu les bones relacions bilaterals existents entre Andorra i Espanya amb un diàleg constant, que es materialitza en convenis de cooperació i col·laboració en àmbits diversos.Ha defensat l'aposta del govern pel multilateralisme com a eina essencial per fer front als reptes actuals, un aspecte que també ha assenyalat Albares. 

Durant la trobada s’han abordat alguns projectes transfronterers existents en matèria cultural, com la candidatura transnacional per a Patrimoni Mundial de la UNESCO anomenada ‘Els testimonis materials de la construcció de l’Estat dels Pirineus: Principat d’Andorra’. Un projecte que inclou 12 monuments, 10 dels quals estan situats a Andorra, així com el conjunt catedralici de la Seu d’Urgell d’Espanya i el Castell de Foix de França. “És una oportunitat magnifica per conèixer el llegat monumental pirinenc. Andorra compta amb el ferm suport d’Espanya en aquest punt”, ha dit Albares.

 

Etiquetes

Comentaris (10)

Trending