L’edifici de l’antiga ambaixada a Brussel·les sortirà a lloguer en una subhasta internacional

El consell de ministres ha aprovat la tramesa al Consell General del procediment per desafectar a l’ús públic el cèntric immoble

Comentaris

Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les.
Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les. ARXIU

El Govern ha aprovat la tramesa al Consell General del procediment per desafectar a l’ús públic l’edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les, que s'ha d'aprovar en seu parlamentària. Posteriorment es farà un concurs internacional de subhasta per al seu lloguer.

Jover ha explicat que "l'edifici no era el més idoni per desenvolupar les tasques diplomàtiques i més en el context de la negociació de l'Acord d'associació amb la Unió Europea. El lloguer, segons el ministre, "permetrà obtenir un rendiment econòmic a la instal·lació que forma part del nostre patrimoni".

Aquest edifici, situat a la rue de la Montagne, número 10, de Brussel·les (Bèlgica), va ser adquirit pel Govern al 1999, esdevenint posteriorment l’únic propietari de la integritat de la infraestructura. Durant uns anys l’edifici va compaginar la doble funció d’Oficina de Turisme d’Andorra a Bèlgica, i de seu diplomàtica. Més tard es va tancar l’Oficina de Turisme i l’edifici va ser ocupat totalment per les dependències de l’ambaixada.

Recentment, fa un parell d’anys, la seu diplomàtica ha estat traslladada a unes oficines en règim de lloguer, en una ubicació més propera a altres ambaixades i als edificis oficials de la Unió Europea (UE) i del govern belga. Actualment l’edifici estàva buit, i sense cap activitat previsible. Es tracta d’un edifici històric-monumental, inclòs a l’inventari de béns d’interès cultural de Brussel·les.

Etiquetes

Edifici de l'antiga ambaixada d'Andorra a Brussel·les.

Relacionat

La reactivació de la venda de la seu de l'ambaixada a Brussel·les aixeca polèmica

Comentaris

Trending