Dos certificats necessaris per poder viatjar cap a Catalunya

Les autoritats espanyoles, igual com les franceses, estan molt atentes amb el fet que es respectin les causes per les quals es pot accedir als seus respectius territoris

Compareixença de Maria Ubach.
Compareixença de Maria Ubach. Toni Solanelles

Dos i no un són les certificats necessaris per poder viatjar cap a Catalunya. Així ho ha recordat la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, que ha tornat a exposar aquest divendres la bateria de motius únics pels quals es pot anar ja sia a Catalunya, ja sia a França. Formalment, les fronteres estan obertes, però només es poden creuar en casos taxats. Treball, estudis, urgències justificades, tractaments sanitaris. El retorn a Andorra, pels nacionals o residents, sempre hi és permès.

Les autoritats espanyoles i franceses estan sent molt estrictes, segurament més ara que durant el llarg confinament primaveral, en el control de tots els cotxes que pretenen passar la frontera. Ubach ha deixat clar que abans de sortir del país en direcció on es vulgui -creuar Catalunya en trànsit cap a un altre punt geogràfic no confinat sempre és possible- s’ha de consultar sempre els portals oficials i les indicacions formals de cadascun dels governs, de les administracions concernides.

La ministra ha deixat clar que més enllà dels certificats d’autoresponsabilitat cal que es duguin també els justificants que s’escaiguin. És a dir, si es va el metge, el volant corresponent, la cita horària, el document del qual es disposi. Si s’ha d’anar a fer un examen, doncs tres quarts del mateix. El paper que justifica la convocatòria de la prova. En el cas de Catalunya és necessari, ara, dos certificats. Les autoritats espanyoles i catalanes poden sol·licitar en qualsevol moment un doble certificat. El d’autoresponsabilitat i el d’entrada i sortida de la comunitat.

Comentaris (2)

Trending