Una delegació de la Cambra viatja a Brussel·les per aclarir dubtes sobre l’acord d’associació

La missió, encapçalada pel president, Josep Maria Mas, mantindrà trobades amb alts responsables de la Unió Europea a qui traslladarà les inquietuds que han expressat els empresaris del Principat

Comentaris

Seu del parlament europeu a Brussel·les.
Seu del parlament europeu a Brussel·les. ARXIU

Una comissió delegada de la Cambra de Comerç viatjarà aquest dimecres a Brussel·les per mantenir trobades amb diferents representants de la Unió Europea. La intenció del desplaçament és conèixer de primera mà quines implicacions es derivaran pel sector empresarial andorrà de la signatura d’un futur acord d’associació. D’aquesta forma es volen esvair dubtes sobre el que suposaria la rúbrica del conveni amb l’organisme comunitari.

Segons ha informat la mateixa Cambra a través d’un comunicat, la missió està encapçalada pel president, Josep Maria Mas, acompanyat de la directora, Pilar Escaler; la directora adjunta, Sol Rossell; la vicepresidenta d’altres serveis, Esther Puigcercós i el tresorer adjunt, Carles Visent. Durant la seva estada a la capital europea, la delegació seguirà una agenda institucional centrada en diferents trobades amb alts representants europeus de la Comissió Europea.

En concret, es reuniran amb responsables de la direcció general de Política Regional i Urbana; de la direcció general d’Estabilitat Financera, Serveis Financers i Unió dels Mercats de Capitals i de la direcció general de Treball, Afers Socials i Inclusió. A més, també es trobaran amb els diplomàtics de la representació permanent francesa i espanyola a la Unió Europea.

Cal recordar que durant els últims mesos, la Cambra ha recollit les principals inquietuds del sector empresarial del país per defensar la seva posició en les negociacions amb la Unió Europea. Aquests dubtes es volen intentar aclarir en aquest viatge per, posteriorment, poder traslladar la resposta als diferents sectors econòmics.

De fet, l’entitat disposa des del passat gener d’un punt fix d’informació a l’empresari sobre l’acord d’associació. Amb cita prèvia, es poden realitzar les consultes, exposar inquietuds i proposar les preguntes que considerin oportunes. L’objectiu és recollir el posicionament del teixit empresarial andorrà, ja que, com s’ha posat en relleu en el comunicat, “aquest acord d’associació amb la Unió Europea tindrà un evident impacte a les empreses del país i alhora permetrà una diversificació i un desenvolupament equilibrat de l’economia andorrana”.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending