El debat de la lliure circulació de persones a l’Acord d'associació s’iniciarà abans de l’estiu

Les telecomunicacions també formaran de la ronda de negociacions que tindrà lloc el maig o a principis de juny segons ha informat l'ambaixadora a Brussel·les i la Unió Europea, Esther Rabasa

Comentaris

Esther Rabasa, ambaixadora a la Unió Europea (UE).
Esther Rabasa, ambaixadora a la Unió Europea (UE). ARXIU

L’ambaixadora d’Andorra i cap de missió a la Unió Europea (UE), Esther Rabasa, ha exposat el calendari de negociació de l’Acord d’Associació amb la UE al Grup EFTA del Consell de la UE encarregat del seguiment d’aquest dossier. En la trobada que ha tingut lloc a Brussel·les, Rabasa ha avançat que es preveu iniciar els debats sobre qüestions com la lliure circulació de persones o les telecomunicacions en les rondes dels mesos de maig i juny.

La reunió s’ha celebrat uns dies abans que els membres del Grup EFTA del Consell de la UE visitin Andorra els pròxims 7 i 8 d’abril, per copsar de primera mà la realitat i les particularitats del país des dels àmbits polític, econòmic o social. El programa de treball preveu una exposició del context històric i cultural d’Andorra així com diferents taules rodones temàtiques amb la participació de prescriptors de diferents sectors.

Les jornades de treball a Andorra es duran a terme coincidint amb la presidència francesa al Consell de la UE, amb l’objectiu de fer partícips als Estats Membres la idiosincràsia del Principat i els reptes i oportunitats que representa l’Acord d’Associació.

El Grup EFTA (o EFTA working party, en anglès) és un grup de treball del Consell, en el qual estan representats els Estats membres i es discuteixen els temes abans d'elevar-los al nivell dels Representants Permanents (ambaixadors dels Estats membres) i dels ministres.

Aquest grup s'encarrega en particular de la cooperació amb l'Espai Econòmic Europeu (EEE) i també segueix les relacions amb l’Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA en les seves sigles en anglès). El Grup EFTA tracta a més, els diferents aspectes de les relacions bilaterals amb Noruega , Islàndia, Liechtenstein, Suïssa, Andorra, Mònaco, San Marino, la Santa Seu i les Illes Fèroe. Andorra ha acollit anteriorment visites del grup EFTA al Consell de la UE. Aquesta serà la segona visita d’aquest grup des de l’inici de les negociacions.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending