Els coordinadors i els responsables de cooperació iberoamericans debatran solucions per a la crisi

El coronavirus i les seves conseqüències a la regió serà un dels principals assumptes a tractar per part dels representants dels 22 països participants

Una anterior reunió de preparació.
Una anterior reunió de preparació. Altaveu

La III reunió de Coordinadors Nacionals i de Responsables de Cooperació iberoamericans s’inicia el proper 6 de juliol, de forma telemàtica, amb el propòsit de revisar el calendari de la Conferència Iberoamericana per al segon semestre. La Secretaria Pro Tempore (SPT) d’Andorra i la Secretaria General Iberoamericana (SEGIB) compleixen amb l’agenda prevista.

En aquesta trobada, els 22 representants dels països que conformen la Conferència Iberoamericana validaran el calendari d'acivitats per al segon semestre del 2020. Durant les dues jornades en què es desenvoluparà la trobada, els dies 6 i 7 de juliol, els participants mantindran el seu compromís per trobar solucions associatives pel que fa a la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19.

Aquesta reunió també servirà, tant a coordinadors nacionals com a responsables de cooperació, per reforçar i progressar en la seva tasca i fomentar les sinergies ja adquirides en acords previs. La identificació de prioritats estratègiques per tal de crear una planificació conjunta, promoure serveis comuns i establir una comunicació unitària són tres principis fonamentals per a aquests grups de treball.

El coordinador nacional d'Andora, Jaume Gaytán, la responsable de cooperació andorrana, Gemma Cano, conjuntament amb la Secretària General Iberoamericana, Rebeca Grynspan, seran els encarregats d'encetar la ronda de diàlegs, les conclusions dels quals es tindran en consideració durant la XXVII Cimera Iberoamericana de Caps d'Estat i de Govern d'Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending