La comunitat ucraïnesa es concentra per agrair la solidaritat d’Andorra

En una carta pública, la presidenta de l’Associació de Residents, Anastàsia Kravetz, ha reconegut la decisió de Govern de permetre la instal•lació de refugiats de la guerra al Principat

Un instant de la concentració.
Un instant de la concentració.

Els ucraïnesos han volgut agrair al Govern i a tota la ciutadania d’Andorra el suport que estan rebent des de l’esclat de la guerra al seu país, arran de la invasió per part de Rússia. Aquest migdia, i malgrat la pluja, al voltant d’una vintena, entre els quals alguns dels que ja es troben al Principat amb estatus de refugiats, s’han concentrat al centre d’Andorra la Vella. Allà han llegit una carta on han expressat la seva voluntat de pau, a la vegada que han reconegut les accions solidàries dels últims dies.

La presidenta de l’Associació de Residents, Anastàsia Kravetz ha estat l’encarregada de llegir el petit text, davant la vintena de persones concentrades a la plaça de l’antiga seu d’Andorra Telecom, al centre de la capital. El motiu era ben clar: fer un gest de reconeixement al suport que han tingut tant de la ciutadania, però especialment el Govern per la decisió d’acollir refugiats que han fugit d’Ucraïna arran de l’esclat del conflicte bèl·lic.

Relacionat

Gràcies!

“Us estem sincerament agraïts per la vostra resposta a la nostra difícil situació”, ha explicat la representant del col·lectiu, que ha volgut recordar que “la bandera del nostre Estat simbolitza el camp de blat, el groc, i el pacífic cel blau a sobre, perquè el poble ucraïnès és una nació treballadora i pacífica”. A la vegada, ha afirmat que “no volem ser una càrrega per al vostre país, però necessitem la vostra ajuda ara”.

Per això, ha assegurat que quan van saber que molts compatriotes es podrien quedar a Andorra els van aparèixer “llàgrimes als ulls”. A més, ha estacat que podran “treballar i tenir atenció mèdica”. I han posat un especial valor al fet que “es permeti als nostres fills que van patir els bombardejos i els refugis, estar entre els vostres”.

Comentaris (3)

Trending