Compte solidari de la Creu Roja Andorrana i l’Associació d’Ucraïnesos al Principat

L’ONG i l’entitat de naturalesa cultural acorden promoure les donacions dineràries per ser logísticament més fàcils de gestionar que la recollida de material per enviar als refugiats

La Creu Roja s'encarregarà de gestionar l'ajut.
La Creu Roja s'encarregarà de gestionar l'ajut. Toni Solanelles

Responsables de la Creu Roja Andorrana i de l’Associació d’Ucraïnesos a Andorra han acordat promoure donacions dineràries en favor dels ciutadans ucraïnesos afectats per la guerra o implicats en ella que ho necessitin. Uns i altres han considerat més adient recaptar diners i enviar-los a la Creu Roja Internacional perquè en faci la millor gestionar que no pas impulsar una recollida de material, que és més complicada des del punt de vista logístic.

Segons la presidenta de l’associació ucraïnesa, Anastasiia Kravets, el material que es necessita és força específic i ha d’arribar a l’interior d’Ucraïna, atès que els refugiats que estan en països de l’entorn de l’afectat per les bombes russes (Eslovàquia, Txèquia, Polònia…) ja estan facilitant ajuda a les persones que hi van arribant. En canvi, fa falta material d’abric, d’higiene i fins i tot de protecció bèl·lica dins d’Ucraïna. L’objectiu és recollir diners per tal que després la Creu Roja pugui adquirir sobre el terreny allò que es necessiti.

“Qualsevol acció que es faci és bona, però és més fàcil enviar els diners i que es facin les compres allí mateix que no pas recollir un material que no se sap com es podrà fer arribar a lloc”, ha explicat Kravets, que ha afirmat que quan es vulgui fer un ingrés al compte de la Creu Roja Andorrana es deixi clar que el concepte és UCRAÏNA, perquè així es vagi al subcompte específic que s’ha creat. L’IBAN on cal fer l’ingrés és AD0300031101111760810512.

Comentaris (3)

Trending