Catalunya mantindrà el confinament comarcal que fa impossible l’arribada de turistes a Andorra

El Procicat ajorna fins demà la decisió sobre una possible relaxació de restriccions cada cop més complicada per l’empitjorament dels indicadors epidemiològics registrat aquesta setmana

Una imatge de la consellera Alba Vergés.
Una imatge de la consellera Alba Vergés. ARXIU

La Generalitat avalua si és factible o no aixecar algunes de les restriccions adoptades per contenir la pandèmia del coronavirus. HI ha molts dubtes, però, dins del govern català, ja que malgrat l’evolució positiva de les darreres setmanes, les dades epidemiològiques dels últims dies tornen a ser preocupants. Ara per ara, sembla complicat que hi hagi cap canvi substancial, sobretot pel que fa a la mobilitat. És a dir, tot fa pensar que es mantindrà el confinament comarcal que, per ara, fa gairebé impossible el turisme cap a Andorra.

Inicialment, estava previst que aquest dijous es reunís el Procicat, l’òrgan responsable de decidir sobre les mesures. La trobada, però, s’ha ajornat fins divendres, en el que és una clara demostració que dins l’executiu català hi ha molts dubtes sobre què cal fer. Per un costat, es té clar -i així ho va apuntar dimarts el director de Salut Pública, Josep Maria Argimon-, que les restriccions estan fent molt de mal a l’economia. “Hem de donar aire”, va admetre. Per l’altre, preocupa, i molt, l’evolució dels indicadors epidemiològics els darrers dies.

El govern català és conscient que cal donar aire als sectors econòmics però també que els darrers indicadors epidemiològics tornen a ser negatius i fan tèmer per una quarta onada

I és que, després de setmanes on les dades anaven millorant, amb un clar descens dels contagis diaris i, de retruc, una relaxació de la tensió, encara forta, que pateixen els hospitals i, en especial, les unitats de cures intensives, aquesta setmana sembla haver-se capgirat la tendència. Les noves infeccions ja no baixen i la taxa de reproducció torna a estar per sobre 1. De fet, hi ha qui ja alerta que es podria tractar de l’inici d’una quarta onada.

Amb aquests condicionants sobre la taula, queda clar que les discussions en el si del govern català són intenses. La reunió del Procicat s’ha ajornat fins demà per guanyar temps però diversos mitjans ja donen per fet que, si finalment hi ha modificacions en les mesures, serien mínimes. Tot just alguna relaxació per donar oxigen a sectors econòmics que estan especialment tocats per la pandèmia.

En cap cas es tocarien les restriccions a la mobilitat. És a dir, es mantindria el confinament comarcal. Per tant, es continuaria sense poder canviar de comarca, fet que impossibilita, amb l’excepció dels residents a l’Alt Urgell, l’arribada de visitants o turistes catalans a Andorra.

Comentaris (6)

Trending