Catalunya admet que s’ha alentit una possible equiparació entre Andorra i l’Alt Urgell

El conseller d’Interior assegura que es continua treballant en l’assimilació perquè hi ha “molta interacció social i laboral” i que es donarà una resposta en el més breu termini de temps possible

El conseller català d'Interior, Miquel Sàmper, durant la compareixença.
El conseller català d'Interior, Miquel Sàmper, durant la compareixença.

La Generalitat i el Govern continuen treballant en l’equiparació entre Andorra i l’Alt Urgell. La situació sanitària a Catalunya, però, i el fet que no s’hagi passat de tram en la desescalada prevista en el territori veí per l’empitjorament de les dades “ha ralentit aquest treball”, segons que ha informat aquest matí el consell d’Interior, Miquel Sàmper. Les autoritats sanitàries catalanes no descarten una desescalada per regions sanitàries i això podria contribuir a l’assimilació.

Sàmper ha recordat una vegada més que fa una setmana i mitja ell es va veure amb el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, i la seva companya de gabinet, la consellera de Salut, Alba Vergés, es va trobar amb el seu homòleg andorrà, el ministre Joan Martínez Benazet. En aquest marc, i també en presència de l’alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega, es va tractar la unificació territorial amb el benentès que hi ha “molta interacció social i laboral”. El conseller d’Interior ha explicat que “el fet de no haver passat de tram” per l’empitjorament de la situació sanitària “ha ralentit aquestes qüestions, aquest treball”.

No obstant això, Sàmper ha admès que la feina entre administracions continua. “Aquest treball s’esta fent i és una qüestió que tractarem al Procicat”, que es reuneix els dilluns i els dijous, “per tenir una resposta en un termini el més breu possible”. No hi ha una data clara de quan es pot rebre una resposta des de la Generalitat. Les autoritats catalanes esperen per aquesta setmana l’impacte de la reactivació econòmica i social que es va autoritzar fa ara deu dies.

En funció de l’evolució de tot plegat, segons que ha dit el director de la Unitat de Seguiment del Coronavirus, Jacobo Mendioroz, no es descarta poder adoptar decisions -d’avançament en la desescalada o de majors restriccions- en funció de les dades relatives a cada regió sanitària. En aquest sentit, Mendioroz ha reconegut que a les zones menys poblades, com a l’Alt Pirineu, la situació és millor. Això podria ser una avantatge per una possible assimilació entre Andorra i l’Alt Urgell, però ara mateix no hi ha res de clar i menys encara de decidit.

Comentaris (12)

Trending