Carles Jordana ha presentat les credencials a Isabel II de forma telemàtica

La cerimònia s’ha celebrat presencialment al palau de Buckingham, però la monarca no ha pogut assistir a causa de la Covid-19, que ha patit recentment

Carles Jordana, ambaixador d'Andorra a Regne Unit, durant la cerimònia.
Carles Jordana, ambaixador d'Andorra a Regne Unit, durant la cerimònia. @RoyalFamily

Carles Jordana, ambaixador d’Andorra al Regne Unit de Gran Bretanya, Irlanda del Nord i la República d’Irlanda, ha presentat aquest dimarts les credencials a la reina, Isabel II. Ho ha hagut de fer, però, d’una forma diferent. Malgrat que la cerimònia oficial s’ha celebrat al palau de Buckingham, la monarca no ha pogut acudir a causa de la Covid-19, que ha patit recentment. Per tant, l’entrega s’ha fet de forma ‘telemàtica’, amb la reina a través d’una pantalla.

La pandèmia ha fet adaptar, fins i tot, una cerimònia com és la presentació de credencials. Jordana ha hagut de presentar les seves a una reina d’Anglaterra que ho ha presenciat tot a través d’una pantalla. La monarca, de 95 anys, va donar positiu en Covid-19 el 20 de febrer. Segons s’indicava des del palau de Buckingham, els símptomes havien estat lleus, però l’han mantingut allunyada de la seva agenda d’esdeveniments habitual.

Aquesta presentació de credencials ja havia estat ajornada a causa de la situació general causada per la Covid-19, i en especial dintre de la casa reial britànica. Així, la reina ha estat en tot moment al castell de Windsor, mentre els representants han estat a Buckingham. La cerimònia ha estat compartida amb l’ambaixador de Txad, Kedella Younous Hamidi.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending