La candidatura avalada per VOX s’imposa en les votacions per al Consell de Residents Espanyol

Alianza Española obté 64 suports pels 24 que ha assolit Somos Españoles en Andorra; aquest dilluns es reunirà la comissió electoral per acabar de tancar els serrells per reactivar l’organisme ciutadà de suport al consolat

Les votacions s'han fet a la seu diplomàtica de Prat de la Creu.
Les votacions s'han fet a la seu diplomàtica de Prat de la Creu. Toni Solanelles

La candidatura liderada pel pediatra Gerardo Vizmanos, que és el responsable de la ‘secció andorrana’ de VOX, ha obtingut una clara victòria en les eleccions al Consell de Residents Espanyols (CRE). Les votacions han finalitzat aquest diumenge i la llista denominada Alianza Española ha aconseguit 64 vots pels 24 assolits per la candidatura denominada Somos Españoles en Andorra.

Aquesta darrera llista estava encapçalada per l’arquitecta Ana Sáenz i el resident jubilat Joan Casellas, i estava considerada una candidatura transversal i ‘rebel’ atès que no entenien la col·laboració amb el consolat com la fidelitat absoluta que pregonaria la candidatura que porta e forma força unipersonal -encara que la integren set components- Vizmanos. S’han emès una norantena de vots dels aproximadament 23.000 de potencials.

Les votacions finals són aquest diumenge al matí a la seu diplomàtica espanyola.

Relacionat

Els residents espanyols estan citats a les urnes aquest diumenge per ‘donar vida’ al desconegut CRE

Arreu, seria un fracàs. Tractant-se de l’organisme que es tracta -desconegut majoritàriament- i que feia prop d’una dècada que estava inactiu, justament, per no obtenir cap mena de suport, és com una mena d’èxit. Així ho ha remarcat el consolat d’Espanya a Andorra, que ha recollit vots anticipats durant tota la setmana i que en la seu diplomàtica de Prat de la Creu ha estat obert aquest matí per a la jornada electoral formal.

Des del consolat s’ha indicat que “la participació d’aquest any ha estat notablement superior a la de l’última votació el 2012, sent gairebé el triple de participació (en aquella ocasió, es van rebre 32 vots). És un resultat positiu i inesperat, ateses les condicions climatològiques adverses del dia d’avui, que denota un interès per part de la ciutadania espanyola establerta a Andorra per la constitució d’aquest òrgan consultiu”.

La missió principal del CRE és assessorar el consolat.

Relacionat

Els residents espanyols esperen recuperar aquest desembre el consell que ha d’assessorar el consolat

En qualsevol cas, els darrers serrells del procés no s’acabaran de tancar fins aquest dilluns, quan es reunirà la comissió electoral i es definiran, en funció de la normativa aplicable al cas, els representants que cada llista tindrà en el marc del CRE. Es du a terme una mena de Llei d’Hondt corregida. Per la qual cosa no està del tot clar si seran 5 i 2 o 6 i 1 la composició del consell en funció dels suports rebuts per les dues candidatures.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending