Els candidats a les legislatives franceses desembarquen a Andorra

La presència de Manuel Valls ha disparat l'interès per una campanya electoral habitualment anodina, i Nicolas Chamoux serà al Pas de la Casa i a la capital aquest dijous mentre que Stéphane Vojetta vindrà el dia 30

Comentaris

Manuel Valls.
Manuel Valls. ARXIU

L’anunci de la candidatura de l’exprimer ministre francès, Manuel Valls per representar els residents a Andorra, Mònaco, Portugal i Espanya a l’Assemblea Nacional ha disparat l’interès per una campanya habitualment insulsa. Alguns dels candidats ja han anunciat la seva presència a Andorra. El primer en fer-ho serà Nicolas Chamoux de Reconquête.

Chamoux serà aquest dijous al Pas de la Casa com a candidat d’un partit qualificat, segons les diverses opinions, d’extrema dreta, dreta nacionalista o dreta reaccionària.  Pel matí exposarà el seu programa als residents francesos del Pas de la Casa i per la tarda ho farà a Andorra la Vella. El dia 30 serà el torn per a Stéphane Vojetta, l’actual diputat de la cinquena circumscripció, la que agrupa els residents francesos a Andorra, Mònaco, Portugal  i Espanya. En són 120.000 però a les darreres eleccions de l’any 2017 només van votar 11.823 a la segona volta.

Manuel Valls, durant la seva visita a Andorra.

Relacionat

El partit de Macron opta per Manuel Valls per representar els francesos d’Andorra

L’anunci de la candidatura de Manuel Valls, exprimer ministre de França, exministre d’Interior i exregidor a l’ajuntament de Barcelon ha disparat l’interès per la campanya. Perquè Valls genera suport i rebuig però no deixa ningú indiferent. Té els seus admiradors i els seus detractors com es pot comprovar els darrers dies a les xarxes socials. Representa el partit (Renaissance)  del president Emmanuel Macron. És la mateixa formació que la de Vojetta qui no ha renunciat a presentar-se tot i no tenir el suport de Renaissance.

La campanya, pel moment, està centrada en retrets i acusacions. Valls no ha dubtat a afirmar que el seu enemic és el “melenchonisme” en referència a la coalició d’esquerra (PS, PC i La France Insoumise).  El seu candidat, Renaud Le Berre ja ha cridat a lluitar contra Valls. Les eleccions, a dues voltes, són els dies 5 i 19 de juny i a Andorra es votarà a l’ambaixada de les 8 a les 19 h.

Etiquetes

Comentaris

Trending