Canadà expulsa tres estudiants andorrans menors per participar en una festa accidentada

L’Estat nord-americà és molt estricte i ha fet fora del país tots els estrangers que van acudir a una mena de botellot amb molts assistents menors en què com a mínim un participant hauria pres mal en caure en una zona muntanyosa

Un cotxe de la policia canadenca.
Un cotxe de la policia canadenca. ARXIU

Tres joves estudiants menors d’edat -quinze anys- que estaven escolaritzats en un centre educatiu del Canadà han estat expulsats d’aquell país per les autoritats de l’Estat nord-americà per haver participat en una festa en què, més enllà que hi va córrer l’alcohol, sobretot hi va haver un accident que va comportar que un dels assistents acabés inconscient.

Segons diverses fonts, els adolescents ja haurien tornat a Andorra -un d’ells, probablement s’ha pogut o s’hauria pogut estalviar l’expulsió a canvi d’una multa perquè es considera que va auxiliar la víctima de l’accident i la falta comesa seria menys greu- i ara estarien buscant centre educatiu del nivell on estaven escolaritzats per poder continuar la seva formació acadèmica, encara que no seria senzill.

Evidentment, els joves andorrans no serien els únics expulsats. Canadà ha fet fora del seu país tots aquells nois i noies que estaven en l’accidentada festa que eren estrangers i que es considera que no van tenir el comportament adequat. I és que segons les fonts consultades -en el cas hi han intervingut almenys els ministeris d’Afers Exteriors i d’Educació-, els tres escolars del Principat haurien pres part en una festa d’estudiants.

Les fonts consultades han assegurat que la festa, a l’aire lliure, en una zona muntanyosa, hauria derivat en una mena de botellot. Els andorrans, almenys dos, haurien abandonat el lloc quan van veure, segons les fonts, el tarannà que agafava la celebració i van observar que hi començava a córrer l’alcohol. A més, un dels participants hauria sofert una caiguda que l’hauria deixat inconscient i va obligar autoritats sanitàries i policials a intervenir.

S’hauria obert un procediment ad hoc i més enllà de considerar que no pertocava fer un botellot, les autoritats canadenques, estrictes, haurien decretat l’expulsió del país d’aquells estrangers que assistint a la festa en van marxar sense auxiliar el ferit, fet que s’atribuiria almenys a dos dels tres estudiants andorrans, les famílies dels quals ja havien fet un fort desemborsament per la seva escolarització que ara mateix hauria quedat en no-res.

Etiquetes

Comentaris (37)

Trending