Ballestà es reuneix amb ministres Iberoamericans per tractar les conseqüències de la pandèmia

El secretari d’Estat ha destacat la importància de l’accés “just i inclusiu” als mecanismes de finançament multilaterals

Ballestà en una reunió telemàtica.
Ballestà en una reunió telemàtica.

El secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, ha participat telemàticament en la VI Reunió Iberoamericana de Ministres d’Hisenda i Economia. Els responsables dels diferents països han tractat les conseqüències que ha tingut la pandèmia sobre les finances públiques i les mesures a adoptar per a la reconstrucció. En aquest sentit, Ballestà ha destacat la importància “del multilateralisme com a l’instrument més eficaç per coordinar les accions dels Estats”.

Ballestà ha posat en relleu la necessitat de garantir un accés “just i inclusiu” als mecanismes de finança ment que, ha afegit, alhora han de contribuir al “desenvolupament sostenible”. També ha afegit la importància de la dimensió mediambiental en la recuperació econòmica, assegurant que Andorra ha apostat per “desvincular el creixement econòmic de la degradació mediambiental”.

Respecte a la gestió de la pandèmia, Ballestà ha volgut posar en relleu l’esforç del principat per assegurar l’accés de la població als tractaments mèdics, incrementant la despesa i l’equipament sanitari. A més, ha parlat de les mesures econòmiques i socials que s’han pres des de govern amb els autònoms i les empreses.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending