Àngel Ros deixa l’ambaixada d’Espanya i el substituirà Carles Pérez-Desoy

El lleidatà havia demanat el seu relleu en fer els setanta anys i el seu recanvi és un diplomàtic de carrera gironí que fins ara era cònsol general espanyol a Salvador de Bahía, al Brasil

Comentaris

Àngel Ros ambaixador Espanya
Àngel Ros ambaixador Espanya

Àngel Ros deixarà l’ambaixada d’Espanya a Andorra. L’exalcalde de Lleida i màxim responsable de la legació diplomàtica espanyola al Principat des del 2018 havia sol·licitat el seu relleu en complir els setanta anys el passat agosr. Si no hi ha canvis, el govern de Pedro Sánchez acordarà aquest dimarts el relleu a l’ambaixada de Prat de la Creu. El substitut de Ros serà el gironí Carles Pérez-Desoy.

Ros ja havia complert un cicle força llarg a Andorra pel que sol ser habitual en el món de la diplomàcia. Amb tot, el fins ara ambaixador, que va arribar al Principat com a recanvi de Manuel Montobbio, va aterrar a l’ambaixada per la via política i segons que ha confirmat ell mateix a l'Altaveu efectivament havia demanat el passat estiu ser rellevat. Ara, segons que avança el diari ‘Segre’ de Lleida, la legació diplomàtica andorrana tornarà a ser ocupada per un professional de la diplomàcia.

carles perez desoy
Carles Perez-Desoy

En efecte, Carles Pérez-Desoy, nascut a Girona fa 60 anys, llicenciat en Dret i en Filosofia, amb formació específica en diversos idiomes i en diplomàcia, exercia actualment com a cònsol general d’Espanya a Salvador de Bahía, al Brasil. A nivell professional, ara farà un ascens de categoria en passar de cònsol a ambaixador. Anteriorment ha tingut diverses responsabilitats en països tant distints com Jamaica, la Xina, Itàlia o Cuba. També ha exercit al ministeri d’Afers Exteriors espanyol o davant de la UE.

Comentaris (5)

Trending