Els andorrans que eren a Ucraïna quan va esclatar la guerra dormiran aquesta nit a casa

El cònsol menor d’Escaldes i la seva parella, més el nadó que anaven a buscar al país ucraïnès, i el fisioterapeuta Jordi Escura volen durant aquesta tarda cap a l’Estat espanyol i després seguiran la ruta que escullin

Quim Dolsa, Clara Vives i el petit Norah tenen protagonisme gràfic en un reportatge al diari espanyol 'ABC'.
Quim Dolsa, Clara Vives i el petit Norah tenen protagonisme gràfic en un reportatge al diari espanyol 'ABC'. ALTAVEU

Els andorrans que eren a Ucraïna el dia 24 d’aquest mes quan va esclatar la guerra instada pel president rus, Vladimir Putin, podran dormir aquesta nit a casa. Durant aquesta tarda volaran o ho estan fent ja en algun cas, des de l’aeroport de Cracòvia cap a l’Estat espanyol, i en el cas del fisioterapeuta Jordi Escura, de segur cap a Barcelona. Els altres ciutadans andorrans són el cònsol menor d’Escaldes, Quim Dolsa, i la seva parella, Clara Vives.

Escura formava part fins aquest dilluns de l’equip tècnic de la selecció ucraïnesa de futbol femení. I encara que havien estat fora del país per competir, els van fer volar fins a Kíev, on el va agafar l’esclat de la guerra. El fisioterapeuta ha fet l’odissea de sortida d’Ucraïna al costat del seleccionador ucraïnès de futbol femení, el català Lluís Cortés. Tots dos han anat donant detalls de la seva aventura a través de les xarxes socials.

El llit en un hotel de Cracòvia on ha pogut descansar aquesta nit Lluís Cortès, company de Jordi Escura.

Relacionat

Cracòvia-Espanya: penúltima etapa per a la ‘salvació’ dels andorrans a Ucraïna

Aquesta tarda, ja des de l’aeroport de Cracòvia, Jordi Escura ha publicat un vídeo a mode d’acomiadament, atès que una vegada retornada la normalitat, torna la discreció a la seva vida. El futbolista i fisioterapeuta ha fet una pinzellada del viatge en tren des de Lviv fins a la primera estació polonesa, tot definint-lo com a “molt incòmode” per la multitud que hi havia als vagons. Tot i les diferents sorpreses que hi va haver durant el trajecte, que no detalla, tot “va acabar bé i sense cap complicació”. Ara torna a Barcelona i a la normalitat aparent. Escura ha mostrat la doble cara del que sent. D’una banda, alegria per haver posat fi a una situació de tensió i complexitat. D’altra, però, tristesa i preocupació pel fet que a Ucraïna hi queden amics en una situació compromesa i “sense senyals per estar tranquils”.

També haurien d’arribar a casa els andorrans Quim Dolsa i Clara Vives, que van anar a Ucraïna a buscar el nadó del qual són pares. Si l’estrena de la paternitat sempre és inoblidable, el aquest cas encara ho serà més. Tots dos i el nadó, de 26 dies, integraven el primer comboi que l’ambaixada espanyola a Ucraïna va muntar perquè els espanyols residents a Kíev poguessin abandonar el país. Ho van aconseguir després de 50 hores de trajecte per carretera.

Per ara, l’actual cònsol menor d’Escaldes i la qui fou secretària d’Estat de Cultura durant el període governamental socialdemòcrata s’han mantingut volgudament en un discret pla. I encara que no ha transcendit fins ara cap explicació pública ni de Dolsa ni de Vives, el diari espanyol ABC els ha ‘descobert’ publicant una fotografia de la parella i el nounat, Norah, al costat del cònsol espanyol a Varsòvia, Eduardo Merino de Mena. La família arribarà al Principat, en principi, aquesta nit, per descansar i poder descarregar la tensió acumulada aquests darrers dies.

Etiquetes

Comentaris

Trending