Cracòvia-Espanya: penúltima etapa per a la ‘salvació’ dels andorrans a Ucraïna

(AMB VÍDEO) Els quatre ciutadans del Principat que van sortir de Kíev fa uns dies fugint de la guerra han fet nit a la ciutat polonesa i avui volaran cap a l’Estat espanyol com a pas previ per arribar a Andorra

El llit en un hotel de Cracòvia on ha pogut descansar aquesta nit Lluís Cortès, company de Jordi Escura.
El llit en un hotel de Cracòvia on ha pogut descansar aquesta nit Lluís Cortès, company de Jordi Escura. @Llcortes14

Els quatre ciutadans andorrans que els darrers dies han hagut de sortir cames ajudeu-me d’Ucraïna davant l’esclat de la guerra amb Rússia volaran aquest diumenge des de Polònia cap a Espanya com a pas previ, els qui ho tinguin previst, per arribar al Principat. Tots quatre, inserits en els respectius grups amb els quals van marxar de Kíev, han fet nit en hotels de Cracòvia, on van arribar després de més de dos de trajecte.

El primer en arribar a Cracòvia va ser el fisioterapeuta Jordi Escura, acompanyant el seleccionador ucraïnès de futbol femení, el català Lluís Cortès. Tots dos han anat explicant amb piulades la seva aventura per sortir d’Ucraïna. Molt abans de la mitjanit ja eren a Cracòvia i aquest matí ja s’han activat per anar a agafar l’avió que, en el seu cas, els ha de dur fins a Barcelona.

Control de passatgers a l'estació de tren polonesa on ha arribat Jordi Escura.

Relacionat

Els quatre andorrans que estaven a Ucraïna ja són en territori polonès

Mentrestant, els altres tres andorrans integrats en el primer dels dos combois organitzats per l’ambaixada espanyola a Kíev han arribat a Cracòvia poc després de la mitjanit. Segons les fonts consultades, estan bé, dins l’esgotament general i lògic per les més de 50 hores de bus i la tensió pròpia d’una situació com aquesta. Un cop vàren passar la frontera polonesa, els ciutadans espanyols i andorrans del comboi, van pujar a un bus, ja tots junts en un sol vehicle, i es van desplaçar fins a Cracòvia per carretera.

El ritme d’aquest autobús, al seu pas pel territori polonès, ja no tenia res a veure amb la lentitud del trajecte que van haver de fer per dins d’Ucraïna. De Kíev a Lviv i de Lviv fins a la frontera. El ritme fins a la segona ciutat polonesa va ser força normal tot i la situació de l'entorn (malgrat estar ja a Polònia cal ser conscients que es tracta d’un país en frontera amb un altre en estat de guerra). 

En les properes hores s’hauria d’acabar d’aclarir la penúltima etapa els integrants del comboi abans d’arribar a casa. Però el fet que els ciutadans espanyols -amb els tres andorrans integrats- viatgin en un comboi diplomàtic, amb membres del cos consolar, dóna a priori les majors garanties.

Comentaris (1)

Trending