Els quatre andorrans que estaven a Ucraïna ja són en territori polonès

Tant Escura com els tres ciutadans del país integrats en el primer comboi espanyol organitzat a Kíev esperen que durant la jornada dominical puguin volar fins a casa

Control de passatgers a l'estació de tren polonesa on ha arribat Jordi Escura.
Control de passatgers a l'estació de tren polonesa on ha arribat Jordi Escura. @Llcortes14

Els quatre ciutadans andorrans que per motius diversos els darrers temps s’han estat a Ucraïna ja estan en territori polonès. Això vol dir, en certa manera, que ja estan en zona segura. Els darrers en arribar a Polònia han estat els tres andorrans integrats en el primer comboi organitzat per l’Estat espanyol per treure ciutadans d’aquell país des de Kíev. El fisioterapeuta i futbolista Jordi Escura ja feia unes hores que havia arribat en territori polonès, però el control de passatgers en l’estació de tren on ha fet cap s’ha allargat durant hores.

En tot cas, els quatre ciutadans andorrans preveuen arribar durant la jornada dominical, si no hi ha més entrebancs, als seus respectius domicilis, ja sigui al Principat o a Espanya en funció de motius familiars o laborals. Escura ha entrat des de Lviv, la darrera ciutat ucraïnesa, a Polònia amb tren i al costat del fins ara seleccionador ucraïnès de futbol femení Lluís Cortès. De fet, Escura feia part de l’equip tècnic del mateix combinat nacional.

Imatge des del comboi del trànsit en direcció la frontera polonesa.

Relacionat

Grup especial de policies espanyols a la frontera per escortar el comboi on van els andorrans

Amb el suport de la federació ucraïnesa de futbol, tots dos han anat més ràpid, per dir-ho d’alguna manera, que els tres andorrans integrats, amb la coordinació del ministeri d’Exteriors, al comboi de sortida d’Ucraïna organitzat per l’ambaixada d’Espanya a Kíev. Aquest comboi, per carretera, ha arribat aquesta tarda a la frontera entre Ucraïna i Polònia. Les fonts consultades han assegurat que no sense alguna dificultat han passat els tràmits ucraïnesos i han accedit en territori polonès.

Inicialment, no es preveien dificultats per fer l’ingrés a Polònia i, a partir d’aquí, emprendre una certa normalitat tot i la tensió viscuda i el cansament acumulat. La intenció del comboi és seguir per carretera fins a Cracòvia, la segona ciutat polonesa. Des d’allí s’hauria ja de volar cap a les destinacions finals. Escura i els seus companys han estat moltes hores a l’estació d’arribada a Polònia per passar els controls pertinents.

Cortès i Escura al tren.

Relacionat

La ‘missió impossible’ per baixar del ‘tren de la salvació’

Malgrat que les autoritats poloneses eren conscients de l’arribada de combois ferroviaris carregats de gent, l’operativa per permetre ingressar al país els passatgers ha estat extremadament lenta. I entre la lentitud i el fred, la situació no ha estat gens agradable malgrat sentir-se, ara sí, en un lloc ja més segur. A partir d’ara, el fisioterapeuta i els seus acompanyants han d’acabar de definir la ruta a seguir. Però també preveuen arribar durant aquest diumenge a lloc.

Comentaris (1)

Trending