La ‘missió impossible’ per baixar del ‘tren de la salvació’

Després d’un complicat viatge en tren entre Lviv i la frontera de Polònia, Jordi Escura i els seus acompanyants ha hagut d’esperar que es buidessin un per un tots els vagons per posar els peus en terra polonesa

Cortès i Escura al tren.
Cortès i Escura al tren. @EscuraJ

Tot i saber-se ja fora de perill en haver arribat en territori polonès, el fisioterapeuta i futbolista Jordi Escura, acompanyat entre d’altres per l’entrenador de futbol Lluís Cortès, ha hagut de prendre una mica més de paciència aquest migdia-tarda de dissabte per poder trepitjar literalment Polònia. El tren que els ha conduït des de Lviv, la darrera ciutat ucraïnesa, fins la primera estació polonesa s’ha anat buidant de vagó en vagó.

Malgrat que les autoritats poloneses reben positivament totes aquelles persones que fugen de la guerra que afecta Ucraïna, tot i això s’estan duent a terme les mesures de control pertinents. D’aquesta manera es van buidant un per un els vagons del comboi ferroviari per mirar de fer un cribratge mínim entre els passatgers del comboi ferroviari. Amb tota la mala sort que Escura viatjava al darrer dels vagons.

Arribar a territori polonès comporta certa tranquil·litat atès que, en principi, el risc que afecti l’atac rus és gairebé nul. La rebuda dels ciutadans polonesos, amb caramels per als infants, per exemple, també està sent molt acollidora. Amb tot, Escura i Cortès han constatat amb tristor que la majoria de passatgers ucraïnesos que viatjaven al tren amb l’objectiu de deixar Ucraïna eren dones i infants.

Això vol dir que els homes han estat mobilitzats -i obligats, si escau- per anar al front, amb el risc que això suposa. Ara, el següent capítol de l’odissea és mirar de posar fil a l’agulla al viatge per dins de Polònia per poder agafar l’enllaç corresponent per poder arribar a Espanya.

Comentaris (2)

Trending