Andorra i la UE acceleren les negociacions per començar a la primavera amb les telecomunicacions

El cap de Govern, Xavier Espot es reuneix a Brussel·les amb els dirigents comunitaris que reconeixen que caldrà una solució política per determinats temes

Comentaris

Xavier Espot i Maroš Šefčovič se saluden aquest dimecres a Brussel·les.
Xavier Espot i Maroš Šefčovič se saluden aquest dimecres a Brussel·les. CE

Brussel·les i Andorra acceleraran les negociacions a principis de l'any vinent per poder debatre a partir de la primavera el tema més complicat que serà el de les telecomunicacions. El cap de Govern, Xavier Espot i el vicepresident de la Comissió Europea, Maroš Šefčovič han reconegut que primer s'han d'enllestir els temes més senzills i deixar els complicats per a la recta final.

Maroš Šefčovič ha dit que la reunió amb Xavier Espot demostra l'interès que dona la Comissió Europea (CE) a l'Acord d'associació. Ha comentat que es respectaran les quatre llibertats fonamentals però tenint en compte les especificats del Principat. Segons Šefčovič ja hi ha un acord per accelerar el ritme de reunions els mesos de gener i febrer. El vicepresident de la CE ha recordat la seva recent visita a Andorra per transmetre "entusiasme" en relació a l'Acord.

Espot ha subratllat la importància que dona Andorra a la integració a Europa i ha assenyalat que l'Acord es negocia des del 2015. "Serà una gran oportunitat per Andorra i serà positiu per a la cohesió social i per a una millor política de medi ambient. Suposarà la culminació a un procés d'homologació que va començar fa 15 anys", ha dit. El cap de Govern ha afirmat que el Principat podrà accedit al mercat interior tot respectant les especifictats lligades a la particularitat demogràfica i territorial del país. Pel que fa a l'àmbit de la circulació de persones, s'ha debatut de manera constructiva la posició d’Andorra de basar la lliure circulació de persones en el model de Liechtenstein, de manera que es pugui preveure i adaptar els fluxos d’immigració tenint en compte la capacitat de creixement del país, aplicant alhora els principis bàsics del funcionament del mercat únic.

La trobada ha estat la devolució de la visita de Maroš Šefčovič a Andorra, i també s'ha fet abans que hi hagi eleccions generals al Principat durant el primer trimestre de 2023. Així ho ha indicat, Espot a preguntes dels mitjans de comunicació. "Andorra respectarà els principis del mercat d'interior i cal fer compatible aquest respecte amb les especificitats d'un país petit que no és un de 60 o 70 milions d'habitants". En aquest sentit, Šefčovič ha reiterat que "hi ha temes que necessitaran una solució política".  

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending