Andorra signarà un conveni per evitar la doble imposició amb la República Txeca

És l’onzè tractat d’aquest tipus que tanca el Principat i ara haurà de passar els tràmits interns, entre els quals la seva ratificació al Consell General

Ballestà i Zica, amb els convenis tancats.
Ballestà i Zica, amb els convenis tancats. SFGA

Les delegacions d’Andorra i de la República Txeca han conclòs les negociacions del conveni per eliminar la doble imposició (CDI). L’acord ja està, doncs, preparat per signar i, posteriorment, ser tramitat parlamentàriament als dos països per a la seva aprovació. És l’onzè tractat d’aquest tipus que tanca el Principat.

La culminació del document ha tingut lloc en aquests tres dies, amb la delegació que han encapçalat el secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, i el cap de la divisió de Taxació Internacional del ministeri de Finances de la República Txeca, Vàclav Zíca. El text ja s’ha rubricat i, ara cal iniciar els tràmits interns que han de permetre la seva signatura i posterior aprovació per part dels parlamentaris d’ambdós Estats.

És l’onzè CDI que tanca Andorra, documents que serveixen per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió fiscal. S’afegeix  als ja acordats amb Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Portugal, Xipre, San Marino i Hongria.

Des del Govern es destaca que són un instrument fonamental per a la diversificació de l’economia andorrana, l’atracció de capital estranger i la internacionalització de les empreses del país. A la vegada, es defensa que representen un aval a la reforma fiscal conduïda per Andorra durant els darrers anys.

Etiquetes

Comentaris

Trending