Andorra signa l’establiment de relacions diplomàtiques amb Dominica

Ambdós països tenen la voluntat d’impulsar lligams de cooperació en els àmbits polític, econòmic i cultural, així com de compartir experiències en turisme o reptes globals comuns

Vives i Bannis-Roberts a la signatura del conveni
Vives i Bannis-Roberts a la signatura del conveni Govern d'Andorra

L’ambaixadora i representant permanent d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, va signar el passat divendres l’establiment de relacions diplomàtiques amb la Mancomunitat de Dominica, amb la seva homòloga, Loreen Ruth Bannis-Roberts. Així es deixa patent la voluntat d’ambdós països d’impulsar lligams de cooperació en els àmbits polític, econòmic i cultural inclosos en la Convenció de Viena del 1961.

Com que els dos territoris compten amb una dimensió geogràfica i població similars, podran compartir experiències en matèria de turisme, així com la resposta als reptes globals comuns, en els efectes del canvi climàtic. En la trobada entre Vives i Bannis-Roberts van tractar els efectes de l’huracà Irma i Maria del 2017 al país caribeny i la regió i els esforços del país i de la comunitat internacional per donar resposta a les necessitats de reconstrucció.

En aquest aspecte, Andorra va aportar una contribució voluntària de 7.500 euros, a través de la plataforma d’ONG del principat, en concepte de resposta a l’emergència humanitària pels efectes dels huracans. Així mateix, ambdues diplomàtiques van poder conversar sobre l’afectació de la pandèmia en el turisme i la necessitat de fomentar activitats respectuoses amb el medi ambient.

Comentaris

Trending