Andorra i Occitània impulsaran projectes de turisme i medi ambient

També s’ha acordat realitzar intercanvis en fires dels dos països pel que fa a productes locals i gastronòmics

Palacin, entre les ministres Calvó i Canals.
Palacin, entre les ministres Calvó i Canals. SFGA

Andorra ha acollit aquest dimarts la primera visita oficial de John Palacin, conseller regional d’Occitània / Pirineus-Mediterrània, des que va ser nomenat interlocutor amb el Principat per la presidenta de la Regió d’Occitània Carole Delga per tal que pugui conèixer el país.
 

La jornada ha inclòs un dinar de treball amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, on s’han abordat els projectes i estratègies de rellançament de l’economia d’ambdues regions després de la crisi generada per la Covid-19.

Paral·lelament, la delegació francesa també ha mantingut una reunió tècnica amb les ministres d’Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i de Turisme, Verònica Canals i els seus equips per tal de concretar projectes específics de col·laboració i fomentar sinergies francoandorranes en l’àmbit regional. D’aquesta manera, per exemple, es vol que abans que acabi l’any es pugui treballar en diferents itineraris i rutes de muntanya que inclouen els dos territoris.

També s’ha acordat realitzar intercanvis en fires dels dos països pel que fa a productes locals i gastronòmics. La trobada s’emmarca en les bones relacions existents amb el país gal. A principis de més, el cap de Govern i la ministra Ubach van mantenir una reunió telemàtica tant amb Palacin com amb el prefecte de la regió, Étienne Guyot.

Etiquetes

Comentaris

Trending