Andorra obté acords de principi amb la Unió Europea en medi ambient i salut vegetal

L’objectiu és que el Principat pugui incorporar la totalitat del cabal que proposa la UE en aquestes dues matèries de manera esglaonada i seguint uns criteris de pertinença

La trobada, a la que correspon aquesta imatge, s'ha fet aquest dijous de manera telemàtica.
La trobada, a la que correspon aquesta imatge, s'ha fet aquest dijous de manera telemàtica. SFGA

Andorra ha presentat, en una nova ronda de negociació per a l’Acord d’associaciódiversos plans de treball en forma de calendari, que han estat ben acollits per la delegació europea, i que han permès obtenir acords de principis sobre adaptacions temporals en matèria de medi ambient i de salut vegetal.

L’objectiu de la demanda és que Andorra pugui incorporar la totalitat del cabal que proposa la Unió Europea en aquestes dues matèries de manera esglaonada i seguint uns criteris de pertinença. Així, la metodologia de treball també fixa uns compromisos temporals assequibles necessaris per Andorra donat que aquests dos annexos representen una part significativa del cabal que s’haurà d’assumir.

Per altra banda, les dues delegacions també han avançat en les adaptacions sobre electricitat, baixant al detall de l’acord de principi assolit al març d’aquest any. Durant la jornada també s’ha tractat l’Annex II, sobre com organitzar la vigilància del mercat. La trobada d’aquest dijous  encara ha estat centrada en temes eminentment tècnics a demanda d’Andorra, que vol esperar a reprendre la negociació en presencial abans de posar sobre la taula els dossiers prioritaris que queden per negociar.

Les delegacions d’Andorra i de la Unió Europea han estat encapçalades d’una banda pel secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, i de l’altra per la cap negociadora adjunta, Clara Ganslandt. Els dos equips es tornaran a trobar al desembre, per la darrera ronda de negociació d’aquest any. Abans d’acabar el 2021 també hi ha previstos intercanvis tècnics en matèria d’estadística i de medi ambient, al novembre.

Etiquetes

Comentaris

Trending