Andorra no podrà al·legar “delictes polítics” per no extradir persones acusades de terrorisme

És un dels compromisos marcats al conveni ratificat pel Principat, juntament amb altres dos, també del Consell d’Europa sobre protecció de dades personals i tinença d’animals de companyia

Forner ha fet l'acte de ratificació davant el secretari general adjunt del Consell d'Europa, Bjorn Berge.
Forner ha fet l'acte de ratificació davant el secretari general adjunt del Consell d'Europa, Bjorn Berge. C.Europa

L’ambaixador d’Andorra davant el Consell d’Europa, Joan Forner, ha entregat a l’organisme els instruments de ratificació de tres acords internacionals. En concret, el conveni europeu per a la repressió del terrorisme, el document sobre la protecció de dades i el de protecció d’animals de companyia. L’acte de transmissió es va efectuar dimarts, en presència del secretari general adjunt de la institució, Bjorn Berge.

Des del mateix Consell d’Europa s’ha explicat que, en el cas del primer conveni, té com a finalitat facilitar l’extradició de persones que hagin comès actes vinculats al terrorisme. El document enumera els crims que les parts signants es comprometen a no considerar delictes polítics per evitar entregar algú en recerca per un altre país. Entre les actuacions incloses hi figuren els segrestos i retenció d’ostatges o la utilització de bombes, així com qualsevol acció de violència contra la vida, la integritat física o la llibertat.

Conveni a banda, Andorra també ratifica el protocol d’esmena. Aquest amplia considerablement el llistat de delictes a despolititzar. D’aquesta forma, s’abasta tots els crims descrits als acords i protocols de Nacions Unides contra el terrorisme.

Pel que fa al conveni sobre protecció de dades pretén modernitzar i millorar el tractament automatitzat d’aquesta informació de caràcter personal. En particular, es proporciona, segons el Consell d’Europa, “un marc jurídic multilateral sòlid i flexible per facilitar el flux de dades” entre països, però amb “salvaguardes eficaces” quan aquestes són sensibles.

En darrera instància, el conveni per a la protecció dels animals de companyia conté disposicions per protegir aquests éssers vius. D’aquesta forma, es vol establir “un estàndard comú bàsic d’actitud i pràctica per a la tinença de mascotes”. El document també inclou disposicions sobre la seva criança, allotjament i el manteniment.

Comentaris

Trending