Andorra i Indonèsia celebren els 25 anys de relacions bilaterals

Els dos països han acordat un programa d’actes, el primer del qual serà un concert telemàtic conjunt entre un grup artístic del país asiàtic amb la col•laboració d’una pintora del Principat

https://www.youtube.com/embed/09MObiJin3s

Andorra i Indonèsia han commemorat aquest divendres els 25 anys de relacions diplomàtiques entre tots dos països. Per celebrar aquesta fita, els respectius ministres d’Afers Exteriors, Maria Ubach i Retno L.P. Marsudi, han enregistrat un vídeo amb un discurs de felicitació. En ell, tots dos es comprometen a reforçar els lligams de cara al futur.

Els dos Estats van iniciar relacions el 26 de març del 1996. Ubach i Marsudi han volgut remarcar la fita amb parlaments on mostren la voluntat d’estrènyer encara més aquesta cooperació. Especialment pensant en les prioritats i els reptes comuns lligats a la recuperació després de la pandèmia.

A més, els dos països treballen en l’organització d’una sèrie d’actes que tindran lloc durant els propers mesos sota el lema ‘Andorra-Indonèsia, connectant a la gent, construint el nostre futur’. L’objectiu és aprofitar aquesta commemoració per  fomentar els lligams entre els joves i la ciutadania dels dos Estats a través de la creativitat, la innovació o l’emprenedoria.

El primer d’aquests actes es realitzarà a l'abril i consistirà en una recepció telemàtica en la qual s’emetrà un concert de gamelan –un grup d’instruments  indonesis– alhora que una jove artista andorrana l’interpretarà en forma d’obra pictòrica.

Segons s’ha explicat des del Govern mitjanant un comunicat, actualment, Andorra i Indonèsia cooperen en els àmbits bilateral i multilateral, i comparteixen prioritats, com la importància del turisme per a l’economia o la lluita contra el canvi climàtic. A més, les dues ministres d’Afers Exteriors coincideixen en  la necessitat de reforçar la presència de les dones en les relacions internacionals. De fet, recentment Andorra va donar suport a l’establiment de la Xarxa de dones negociadores i mediadores de la pau del sud-est asiàtic (SEANWPNM), una iniciativa liderada per la seva homòloga indonèsia en el marc de les Nacions Unides.

Etiquetes

Comentaris

Trending