Andorra dona suport a una declaració contra les armes explosives

El document s’ha adoptat en la conferència d’Alt Nivell celebrada a Dublín i posa en relleu la importància de protegir la població civil davant aquests instruments de guerra

Comentaris

Fotografia de grup dels representants assistents a la conferència.
Fotografia de grup dels representants assistents a la conferència. SFGA

L’ambaixador d d’Andorra al Regne Unit i a Irlanda, Carles Jordana, ha participat aquest divendres en la conferència d’Alt Nivell sobre l’enfortiment de la protecció dels civils contra les conseqüències humanitàries derivades de l’ús d’armes explosives en les zones poblades (EWIPA). L’acte s’ha celebrat a Dublín i ha estat presidit pel ministre d’Afers Exteriors i Defensa del país amfitrió, Simon Coveney. Els Estats assistents han adoptat una declaració on es fa una crida a protegir la població contra aquest tipus d’armes.

El document ha estat l’eix central de la conferència, en la qual han participat altes autoritats de països, organismes internacionals i organismes no governamentals, i s’havia estat negociant durant els darrers tres anys. La versió definitiva es va acordar a Ginebra, al juny, i, ara, s’ha fet la presentació i ratificació pública, amb el suport d’Andorra.

Des del Govern, s’ha volgut apuntar que els conflictes armats cada cop són més complexes i urbanitzats, a la vegada que es prolonguen en el temps. Per això, s’alerta, l’ús de les armes explosives té efectes directes i devastadors sobre la població civil i en especial incidència en els infants i d’aquí la importància per abordar i tractar aquesta temàtica. En total, la declaració ha aconseguit fins ara el suport de 75 països.

Etiquetes

Comentaris

Trending