Andorra i Bèlgica refermen una bona cooperació

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha reunit amb la seva homòloga, Hadja Lahbib, on han destacat la importància de tenir un Conveni per eliminar la doble imposició

Maria Ubach i Angelina Eichhorst
Maria Ubach i Angelina Eichhorst

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha desplaçat aquest dimarts a Brussel·les, capital de Bèlgica, en visita de treball. L’objectiu del desplaçament és refermar la cooperació existent entre ambdós països –en els àmbits bilateral, multilateral i europeu– i compartir sobre l’actualitat internacional. La jornada s’ha iniciat amb una reunió amb la ministra belga d’Afers Exteriors, Afers Europeus i Comerç Exterior, i d’Institucions Culturals, Hadja Lahbib.

Durant la trobada, les dues ministres han destacat la bona cooperació entre Andorra i Bèlgica i s’han instat a continuar reforçant-la. En aquest sentit, Ubach ha posat en relleu la importància de seguir treballant per assolir un Conveni entre el Principat d’Andorra i el Regne de Bèlgica per eliminar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda i el capital i prevenir l’evasió i l’elusió fiscal (CDI).

Ubach ha aprofitat el desplaçament a Bèlgica per mantenir una trobada amb Angelina Eichhorst, directora executiva d’Europa Occidental del Servei Europeu d’Acció Exterior de la Unió Europea. En aquest intercanvi, han constatat l’excel·lent cooperació d’Andorra i la UE en els àmbits rellevants de l’acció exterior en els organismes internacionals. Han destacat, en particular, l'ajuda al desenvolupament, l’estat de dret, la democràcia, els drets humans, la igualtat de gènere i la lluita contra el canvi climàtic. Així mateix, han subratllat la importància d'un diàleg polític proper, tal i com figura a les Conclusions del Consell relatives a un mercat interior ampliat homogeni i a les relacions de la UE amb els països d’Europa Occidental no membres de la UE i les Illes Fèroe, adoptades el 21 de juny del 2022.

Etiquetes

Comentaris

Trending